Новият български филм “Писма от Антарктида ще бъде показан за

...
Новият български филм “Писма от Антарктида ще бъде показан за
Коментари Харесай

„Писма от Антарктида” с първа прожекция пред публика на фестивала „Златна роза”

Новият български филм “Писма от Антарктида ” ще бъде показан за първи път на огромен екран в границите на 37-то издание на кино фестивала “Златна роза ” на 28 септември от 18:00 часа във Фестивален и конгресен център – Варна. Предпремиерната прожекция ще бъде единствената преди завъртането му по кината от 11 октомври 2019 година.

Филмът споделя историята на 33-годишната Диана (Ирмена Чичикова) и 8-годишния й наследник Ники (Симеон Ангелов) и една огромна загадка сред тях – водена от любовта и страха, майката не събира сили да заяви на детето, че татко му е умрял при злополука. Тя лъже, че той е на експедиция в Антарктида и от негово име изпраща писма и пратки. Остава да разберем ще откри ли храброст Диана да каже истината на сина си, ще излезе ли лъжата отвън надзор, през какво ще преминат двамата и ще й елементарни ли детето.
 Писма от Антарктида NOVA
В “Писма от Антарктида ” ще забележим още актьорите Иван Стаменов, Диана Димитрова и Мая Бабурска. Зад плана стои и огромна част от екипа на хитовия “Дъвка за балончета ”, който се подреди измежду най-гледаните нови български филми. Режисьор е Станислав Дончев („ Корпус за бързо реагиране ” 1 и 2, както и сериалите „ Забранена обич ”, „ Къде е Маги? ” и „ Откраднат живот “).
 Писма от Антарктида NOVA-->
Сценаристи са Теодора Маркова, Невена Кертова и Георги Иванов, които предходната година завоюваха премия “Златна роза ” точно с “Дъвка за балончета ”. “Писма от Антарктида ” още веднъж стартира с тяхната работа и селектирането на сюжета в един от най-престижните конгреси за сюжети в Европа – Скриптийст, който се организира в Полша и по време на филмовите фестивали в Кан и Берлин. Екипът е прочут и с работата си по известните български сериали – „ Под прикритие ”, „ Стъклен дом ”, „ Революция Z ”, “Денят на бащата ” и други

Част от фотосите на “Писма от Антарктида ” в действителност са направени на ледения континент по време на българска експедиция до остров Ливингстън. В ролята на началник на българските полярници е самият проф. Христо Пимпирев , който играе себе си.

“Филмът слага доста въпроси - могат ли родителите да предпазят децата си, когато скриват истината от тях? Има ли “благородни ” неистини и имаме ли право на тях? Кой се оправя с действителността по-лесно – огромните или дребните? ”, изяснява режисьоръя с действителността по-лесно – огромните или дребните? ”, изяснява режисьорът Станислав Дончев. “Надяваме се публиката още веднъж да ни гласоподава доверие, тъй като макар трагичната история имаме вяра, че хората ще излязат от кино салона с усмивка и нова вяра. ”, добави той.

Зрителите на предпремиерната прожекция във Варна ще могат да се срещнат с част от екипа на “Писма от Антарктида ” – изпълнителите на основните функции Ирмена Чичикова и Симеон Ангелов, Дани Ангелов, режисьора Станислав Дончев и сценаристите. Специален посетител на събитието ще бъде и проф. Пимпирев. Билетите към този момент са в продажба на касите на Фестивален и конгресен център – Варна.

Продуценти на кино лентата са Станисвал Дончев и Теодора Стоилова от Dynamic Arts, които също стоят зад триумфа на “Дъвка за балончета ”. Копродуценти са Trafaret Films и Zoom Art. “Писма от Антарктида ” е основан с поддръжката на Национален кино център и ще се популяризира в кината у нас от “Лента ” от 11 октомври.

“Писма от Антарктида ” е следващата кино продукция, осъществена с медийната поддръжка на Нова Броудкастинг Груп като част от дълготрайната тактика на медийната група за поддръжка на българските филми на всички платформи; Трейлърът на “Писма от Антарктида ” можете да гледате.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР