Новият активен летен сезон може да започне на 1 юли.

...
Новият активен летен сезон може да започне на 1 юли.
Коментари Харесай

Ангелкова: Работим за начало на активния летен сезон от 1 юли

Новият деен летен сезон може да стартира на 1 юли. Това значи с опция да посрещаме и задгранични туристи. От 1 юни плажовете ще бъдат подготвени. Това съобщи пред NOVA министърът на туризма Николина Ангелкова

„ Въпросът е, че безусловно незнайните, по повод по какъв начин и по кое време можем да чакаме другите типове туристи, са доста. Непрекъснато водим диалози както с министри, по този начин и с шефове на огромните туроператори, които работят на българския пазар. Към момента имаме увещание, че в случай че се пътува в границите на Европейски Съюз и Европа, ще имаме опция да притеглим задгранични туристи ", изясни Ангелкова, като добави, че 13 май се чака Европейският съюз да излезе с единни оказания и рекомендации във връзка с пътуването в границите на Съюз и по какъв начин това ще се реализира предвид на спазването на здравните правила.

По нейните думи сега се водят диалози главно с Германия, Чехия, Полша, Словакия и Румъния.

„ Работата в бранш туризъм ще бъде нова, друга и няма да бъде такава, каквато я познавахме преди пандемията. Изключително значимо за една дестинация е това тя да бъде сигурна и да предлага такива ограничения, които да подсигуряват здравната сигурност, и да дадат убеденост у екскурзианта, който пътува. Искам да благодаря на щаба и държавното управление, защото нас ни дават като непрестанно за образец като страна за извънредно навременно взетите ограничения и ограничение на разпространяването на болестта с коронавирусна зараза. Ние сме на най-ниското ниво в това отношение, а това постоянно се взема поради при реализирането на една или друга отмора ", разясни министъра на туризма.

Тя съобщи, че на 13 май отпада заповедта за възбрана на проведени туристически пътувания в страната и че всички хотели, които дават отговор на рестриктивните мерки, могат да съблюдават всички условия и са подготвени да посрещат посетители, ще могат да възобновят работата си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР