Новите случаи на Ковид-19 в Шанхай доведоха до пълен локдаун

...
Новите случаи на Ковид-19 в Шанхай доведоха до пълен локдаун
Коментари Харесай

В Шанхай става страшно. Пуснаха куче робот по улиците

Новите случаи на Ковид-19 в Шанхай доведоха до цялостен локдаун на китайския мегаполис. Куче-робот се движи по улиците на града и приканва хората да не излизат на открито.

Разпространените в интернет фрагменти демонстрират дребен четирикрак робот, който издава указания посредством мегафон, закачен на гърба му.

Кучетата-роботи не са единствените машини, които патрулират по улиците в Шанхай. Съобщава се за необятна приложимост на дронове с високоговорители и камери, написа The ​​Times.

Според Ройтерс на жителите даже не е разрешено да напущат домовете си, с цел да изнесат боклука си, цитира dir.bg.

Локдаунът, натрапен в Шанхай поради КОВИД-19, бе продължен за неопределен срок, съобщи ДПА, като се базира на управляващите в китайския мегаполис с население от 26 милиона души.

Те ще изчакат резултатите от извършеното през вчерашния ден в града всеобщо тестване, преди да решат какви последващи ограничения да подхващат за преодоляване на епидемиологичния гърмеж. Междувременно хората, които дадат позитивен резултат за ковид, биват настанявани в огромни карантинни центрове.

Първоначално бе планувано въведените в петък локдауни по места в западни региони на Шанхай да бъдат анулирани през днешния ден. Властите обаче споделиха на локалните поданици да си стоят у дома.

Днес китайската Национална здравна комисия заяви за повече от 16 000 нови случая на ковид - най-вече за последните две години. Над 15 хиляди от тях са безсимптомни, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР