Новите политически приятелства родиха и нов враг в лицето на

...
Новите политически приятелства родиха и нов враг в лицето на
Коментари Харесай

Скандалът трещи! Иван Шишков отвърна на Денков

Новите политически другарства родиха и нов зложелател в лицето на служебния кабинет. Това съобщи пред БНР служебният министър на районното развиване в двете следващи държавни управления на Гълъб Донев Иван Шишков. Той потърси връзка с БНР, с цел да отговори обществено на рецензиите, отправени през вчерашния ден от премиера Николай Денков. 

-->
Шишков изясни, че неговото министерство е взело участие в „ същинско гасене на пожар " и решение на рецесия. Той засяга интерконектора, " който 5 години преди този момент се строеше, само че не беше приключен и въведен в употреба ".

" Този постоянен кабинет се пробва да трансферира на служебния кабинет проблемите, които е имало през 2019-2021 година ", сподели някогашният министър.  

Той посочи, че поръчките във ВИК сдруженията са правени през 2020 и 2021 година, а не по времето на служебния кабинет. Обясни още, че е дал на прокуратурата шефа на ВИК-Бургас.

" Емблематично сдружение, в което има най-вече нарушавания. Заради Окръжния съд на Бургас  не можах да сменя шефа на ВИК ". 

През 2019-2021 година бяха направени подробни устройствени проекти за автомагистралите, подсети Шишков. 

" Говорим за инхауса на „ Хемус “. Един от хората, които са виновни за раздаването на парите за инхауса на „ Хемус “, в момента  е заместник-министър на районното развиване ". 

Бившият министър уточни, че обвиняванията, отправени от премиера Денков, са правилни всъщност, само че не са се случили в интервала на служебния кабинет. 

" Решихме част от казуса със „ Струма “. Направихме първа копка на последния сектор от автомагистрала „ Европа “. 

Той разяснява и спрените от районния министър поръчки за 4 милиарда лв. на служебния кабинет за поддръжка и ремонт на пътища. 

" В момента районният министър може да я приключи, в случай че реши. Това не значи, че тя има проблем. Искахме с изключение на настоящи поправки, да има осъществяване и на детайли на съществени поправки ". 

Шишков съобщи в предаването " Хоризонт за вас ", че не е бавил съзнателно половин година решението за смяната на тол таксите за превозвачите. 

" Правихме разнообразни планове, не  е било съзнателно ".

Учудва ме отношението навръх тази политическа мощ, тъй като от районното министерство започнаха всички разкрития за противозаконни строителства, за автомагистралите и язовирите, сподели той. 

" Очевидно някой към този момент не желае смяната, по метода, по който беше стартирана ". 

Нямам никакви терзания за договорите и решенията ни, безапелационен е той. 

" Не сме правили търгове за огромни инфраструктурни планове. Притеснява ме единствено, че всичко, което сме почнали през 2021 година, в един миг може да не се промени ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР