Новите мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19, които правителството

...
Новите мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19, които правителството
Коментари Харесай

Румъния въвежда вечерен час заради коронавируса

Новите ограничения за ограничение на разпространяването на COVID-19, които държавното управление утвърди нощес, и вести, свързани с пандемията, заемат централно място на страниците на румънските вестници през днешния ден.

В. " Ромъния либера " показва, че излизането от домовете ще бъде позволено до 20,00 ч. според от равнището на заболеваемост в съответното обитаемо място. В селищата, където заболеваемостта е над 4, само че под 7,5 случая на 1000 души население за интервал от 14 дни, мярката ще бъде в действие в петък, събота и неделя, а в обитаемоте места с над 7,5 случая на 1000 души - през цялата седмица.

Вестникът осведоми, че се вкарват и нови ограничавания за магазините - те ще работят през цялата седмица до 18,00 ч. в обитаемоте места с равнище на заболеваемост над 7,5 на 1000, а в тези със заболеваемост над 4, само че под 7,5 на 1000, мярката ще бъде в действие в дните петък, събота и неделя.

В. " Гъндул " добавя, че спортните зали и залите за фитнес ще бъдат затворени в обитаемоте места, където заболеваемостта за двуседмичен интервал е над 4 на 1000 души.

Румънските вестници означават, че след среща през вчерашния ден на премиера Флорин Къцу с религиозни водачи е взето решение вярващите да могат да участват тази година на службата за Възкресение Христово. Съгласно новите ограничения за ограничение разпространяването на COVID-19 на католическия и на православния Великден хората ще имат право да излизат от домовете в интервала 20,00 ч. - 02,00 ч. За празника Пасха този уикенд също ще бъде позволено напредване отвън дома в интервала 18,00 - 22,00 ч.

Около 85 % от 19-милионното население на Румъния са православни християни, а към 4,5 % - католици. Тази година православният Великден се пада на 2 май, а католическият - на 4 април. Миналата година вярващите нямаха опция да участват физически на службата за Възкресение Христово поради пандемията.

Учениците ще бъдат тествани за Коронавирус с неинвазивни проби при завръщането от почивка, оповестява още в. " Ромъния либера ", като цитира изказване на премиера Флорин Къцу. Според него това е положително решение за надзор на пандемията.

Премиерът заяви още, че съгласно графика за доставки на ваксини в Румъния, в края на септември страната ще разполага с 25,7 милиона дози. Това количество е над в началото предстоящите 20,5 милиона ваксинни дози, отбелязва " Ромъния либера ".

Румънските вестници осведомят тази заран и за спонтанна стачка на работещите в метрото в Букурещ, която е блокирала придвижването на влаковете. Синдикалистите слезли в тунела на метростанция " Пиаца Унирий " и спрели придвижването.

В. " Адевърул " написа, че синдикалистите отхвърлят всякаква форма на разговор. Протестиращите се разположили върху релсите и скандирали " Оставка ". Протестът идва откакто през вчерашния ден управлението на компанията Метрорекс даде период до 2 април за освобождение на комерсиалните пространства в метрото, които са държани от компания на синдиката, написа вестникът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР