Новите лични карти с чип и биометрични данни ще се

...
Новите лични карти с чип и биометрични данни ще се
Коментари Харесай

Под земята печатат новите паспорти

Новите персонални карти с чип и биометрични данни ще се печатат подземен, научи в. “Труд”. Заради условие за оптималната сигурност машините, на които ще се печатат документите, би трябвало да са ситуирани на под земята етаж.

На 27 ноември ще бъдат признати офертите на двете немски компании – “Веридос ГмбХ и Обединение “Мюлбауер Ай Ди Сървисиз ГмбХ – С§Т”, които останаха на финала на процедурата за избор на реализатор за създаване на системата за издаване на новите документи за идентичност. Ден по-късно ценовите предложения в надпреварата за 238 млн. лева без Данък добавена стойност ще бъдат отворени, а до края на годината се чака да се разбере и спечелилият.

Който и да завоюва търга обаче, надали ще успее за 10 месеца да построи новата постройка, в която ще се печатат всички документи за идентичност. От Министерство на вътрешните работи плануват интервалът за строителство на новата постройка и доставката на оборудването да стане в период от 16 месеца. Това значи, че при най-доб­ро стичане на събитията най-рано през април 2021 година ще има подготвеност за отпечатване на персонални карти с чип.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР