Новите икономически мерки, представени от правителството на Обединеното кралство, вероятно

...
Новите икономически мерки, представени от правителството на Обединеното кралство, вероятно
Коментари Харесай

МВФ отправи критики към британския „мини-бюджет“

Новите стопански ограничения, показани от държавното управление на Обединеното кралство, „ евентуално ще усилят неравенството “. Това съобщи Международният валутен фонд в рядка забележка към финансовите проекти на страната, съобщи Си Ен Би Си.

Въпреки че фискалният пакет, който включва съществени данъчни облекчения за хората с най-високи приходи във Англия, има за цел да помогне на фамилиите и бизнеса да се оправят с енергийния потрес, МВФ „ не предлага огромни и нецелеви фискални пакети на този стадий “, сподели представител на организацията в изказване късно във вторник.

Така нареченият „ мини-бюджет “, показан от финансовия министър на Обединеното кралство Куази Куартенг в петък, не беше съпроводен от прогноза на английската самостоятелна Служба за бюджетна отговорност, която нормално проучва въздействието на огромните финансови ходове върху стопанската система.

Пазарите бяха мощно наранени от новите ограничения, като английските облигации потънаха, а паундът се срина до рекордно ниско равнище в понеделник.

МВФ чака идващото известие за бюджета, което би трябвало да бъде изложено от Куартенг на 23 ноември, като показва, че то дава на държавното управление на Обединеното кралство „ ранна опция да обмисли способи за даване на поддръжка, която е по-целенасочена, както и да преоцени данъчните ограничения - изключително тези, които са в интерес на хората с високи приходи “.

Английската централна банка евентуално ще прибегне до „ забележителен отговор “ след фискалното известие на Куартенг съгласно нейния основен икономист Хю Пил, който приказва на Международния конгрес за парична политика Barclays-CEPR в Лондон във вторник.

Въпреки че няма да бъдат подхванати никакви дейности преди идната планувана среща на банката през ноември, последните известия „ ще работят като тласък “, сподели Пил, представен от Ройтерс.

„ Мини-бюджетът “, разгласен от новото държавно управление на Обединеното кралство в петък, е „ нов метод за нова епоха, фокусирана върху растежа “, съгласно на, и включва анулация на плануваното нарастване на корпоративния налог от 19% на 25% и анулация на 45% подоходен налог, плащан за приходи над 150 000 хиляди паунда, свеждайки горната ставка до 40%.

Паундът означи известно възобновяване от рекордно ниското си равнище от 1,0382 $ при започване на седмицата и към 10:15 часа българско време през днешния ден се разменя за 1,0674 $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР