Независимо дали става въпрос за пандемии, бури, войни или спорове

...
Независимо дали става въпрос за пандемии, бури, войни или спорове
Коментари Харесай

Наследените авиокомпании в Европа все още се борят да излязат

Независимо дали става въпрос за пандемии, стихии, войни или разногласия за възнаграждение, мениджърите на самолетни компании рядко са безгрижни. В Европа имат още един да прибавят към листата: ниски оценки.

Миналата седмица напускащият финансов шеф на Lufthansa Ремко Стеенберген се оплака за „ доста ниската цена на акциите “ на остарелия транспортьор. Пазарната капитализация на Lufthansa от 8,1 милиарда евро е под цената на личния й капитал, оплака се той, нещо, което той намира за „ персонално доста, доста разочароващо “, защото се готви да напусне този месец.

Цените на акциите в никакъв случай не са толкоз високи, колкото желаят ръководителите да бъдат. Но когато става въпрос за оценки на самолетни компании, въпросът е законен. В целия европейски бранш множеството самолетни компании търгуват с отстъпка по отношение на историческите коефициенти.

Международните превозвачи са изключително неоценени, показва анализаторът на Bernstein Алекс Ървинг. По форуърдно съответствие цена/печалба Lufthansa, с 4,8 пъти, изостава от...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР