Новите фронтове във войната бе мотото на межуднародна конференция в

...
Новите фронтове във войната бе мотото на межуднародна конференция в
Коментари Харесай

Журналисти от АЕЖ обсъдиха отразяването на войната на конференция в София

" Новите фронтове във войната " бе мотото на межуднародна конференция в София, проведена от Асоциацията на европейските публицисти, съобщи Българска национална телевизия.

Водещи кореспонденти от целия свят споделиха своя професионален опит при отразяването на спора и описаха по какъв начин той визира публицистиката в Украйна, Русия и света.

Участниците дискутираха каква е ролята на репортерите, които предават от сърцето на войната, по какъв начин я отразяват западните медии, какви са провокациите пред публицистите на свободна процедура и военните репортери, по какъв начин редакциите ревизират информацията и се оправят с теориите на конспирацията, по какъв начин дезинформацията на тематика " война " въздейства на публичното мнение.

" В изискванията на война един от главните проблеми за медиите в Украйна е и финансов. В същото време след началото на войната станя ясно, че в страната липсват досатъчно публицисти, които да са подготвени и тренирани да работят в изискванията на военни дейности. Затова и съгласно мен сходно образование е извънредно належащо сега, както и взаимни планове с интернационалните медии - изключително що се отнася за потребността от бърза и достоверна информация ", сподели Оля Липинска - украински публицист и планов началник в медийна организация.

Пред Българска национална телевизия Андрей Захаров от съветската секция на Би Би Си показа и своя персонален опит като съветски публицист - за това по какъв начин военните дейности засягат самостоятелните медии в Русия. Каза, че главната задача на него и другите му сътрудници в този момент е да работят за тези, които не имат вяра на съветската агитация.

" Приемаме опасности, тъй като даже и да си отвън страната, поемаш опасности. Веднъж напишеш ли или кажеш ли " война ", към този момент има дело против теб и много публицисти към този момент ги търсят. Така че нашата задача в този момент е да работим за тези, които са скептични към пропагандата на Кремъл. Ако някой човек се замисли, че към този момент не има вяра, той ще се обърне точно към нас. И това е значимо, тъй като някои хора мислят, че в случай че има много антипутиновска агитация и самостоятелни медии, повече хора ще спрат да имат вяра на Кремъл и на държавната телевизия. Това обаче не е по този начин, тъй като хората имат вяра в пропагандата освен тъй като нямат други източници, а тъй като те желаят да имат вяра, тъй като имат други аргументи. Така че нашата задача е да работим все едно сме в Русия ", разяснява Захаров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР