Новите данъци за колите, които предстои да бъдат гласувани тази

...
Новите данъци за колите, които предстои да бъдат гласувани тази
Коментари Харесай

Предложение: Без ТИР-ове по централните улици на градовете за по-чист въздух

Новите налози за колите, които следва да бъдат гласувани тази седмица, няма да подобрят чистотата на въздуха . Това разяснява на конференция ръководителят на „ Активни консуматори “ Богомил Николов, представен от БГНЕС.
Според Асоциацията страната би трябвало да се бори с казуса като създаде първоначално краткосрочни ограничения, с които да се усъвършенства картината на въздуха в градовете. Като добър образец „ Активни консуматори “ оферират напълно извеждане на ТИР-овете от централните улици .
За София да вземем за пример тангентите не са развиване за града и вкарват огромен трафик в центъра . Разбира се, да построиш нови трасета, е скъпо, обаче има и дребни неща, които могат да доведат до промени – като да вземем за пример по-добри табели на входа на града, които да насочат обърканите камиони към тангентите ", показват още от " Активни консуматори ".
„ През лятото виждаме доста немски, австрийски и турски коли, които са в посока Турция. Те се набиват в центъра на София просто тъй като няма съответни табели, които да ги изкарат към тангентите. Вижте да вземем за пример сегашните табели, написа Калотина и нищо друго - на никое място не демонстрира по какъв начин да се стигне до тангентата. Този проблем ни принуждава да дишаме мръсния въздух от ТИР-овете “, изясни Николов.
Друг проблем са годишните механически прегледи. В момента на тези прегледи не може да се разчита . Политиката би трябвало да санкционира замърсителите и да подтиква тези, които не замърсяват. Само че, в случай че една кола има евро документ, само че е със свален катализатор, автоматически значи, че документът е единствено на хартия “, уточни още Богомил Николов.
Очакванията на „ Активни консуматори “ са тематиката да продължи да бъде настояща, да имаме политика, която да залага на по-стратегическо мислене, а не да се реагира ден за ден, когато стане скандал като да вземем за пример рухване на мъгла през ноември и общината да стартира да търси ограничения.
напомня, че с решение на Народното събрание от следващата година отпадат данъчните преференции за коли с катализатор (стандарт Евро 2, създадени преди 2000 година - бел. ред.). Данъкът се плащаше с 50% отстъпка, а в този момент ще се вдигне с от 20% до 50%. Досега притежателите трябваше да подават декларация, че имат инсталиран катализатор и по-късно да употребяват отстъпка. Притежателите на коли, съответстващи на стандарта Евро 3 и 4, към този момент ще употребяват отстъпка от налога в размер на 30% вместо 50%, както е сега.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР