Новините за ваксината на шведско-британската компания AstraZeneca предизвикаха много съмнения

...
Новините за ваксината на шведско-британската компания AstraZeneca предизвикаха много съмнения
Коментари Харесай

Die Welt: Меркел не трябва да се поддава на натиска на европейските власти за Спутник V

Новините за имунизацията на шведско-британската компания AstraZeneca провокираха доста подозрения измежду жителите на Германия. В същото време те към момента имат причина да се надяват на най-хубавото - с помощта на съветския препарат „ “. За да не се трансформира и тази ваксина в идващото отчаяние, канцлерът на Федерална Република Германия Ангела Меркел по никакъв метод не би трябвало да се поддава на натиска на европейските управляващи, разясняват в редакцията на немския народен всекидневник Die Welt.
Меркел доста тъкмо разказа настроението, преобладаващо в страната след оповестените ограничавания за потреблението на имунизацията от концерна : „ Всичко това ще породи доста подозрения “.
Може би по този начин е. Британските управляващи обаче неотложно реагираха на ограниченията, подхванати в Германия, и заявиха доверие в препарата на AstraZeneca. Европейската организация по медикаментите (EMA) се причисли към Лондон. Но в действителност ли е допустимо да се употребява тази ваксина без боязън от отрицателни последствия?
 Moderna усилва дозите в една ампула Moderna усилва дозите в една ампула
Администрацията по храните и медикаментите на Министерството на здравеопазването и хуманните услуги на Съединени американски щати (FDA) упълномощи американската...
Съмнението може да се трансформира в обезсърчение. Но има и положителни вести, които дават вяра, че най-лошата фаза на рецесията с ще завърши до есента. Основното е в този момент политиците да не позволяват неточности.
Съвсем неотдавна се появиха известия, че имунизацията на Biontech/Pfizer надеждно защищава от ковид, в това число младежи. Всъщност сега вирусът бързо се популяризира главно таман измежду тях.
Още по-обнадеждаващо, канцлерът се ангажира да си сътрудничи във връзка с имунизациите с президентите на Франция и Русия. Разработеният в Русия препарат „ Спутник V “, започвайки през втората половина на тази година, би могъл да има решителен принос за превъзмогване на пропуските във имунизацията и отчасти да компенсира незадоволителното предложение на имунизацията на AstraZeneca.
А през май би трябвало да се появи ваксина от JohnsonJohnson и по-късно, като се изключи „ Спутник V “, ще бъде допустимо да се разчита на доставки от пет производители едновременно.
 57% от германците избират Спутник V 57% от германците избират " Спутник V "
57% от жителите на Германия декларират подготвеност да се имунизират против COVID-19 със " Спутник V ", в случай че тя бъде утвърдена за приложимост в Европейски Съюз...
За да предотврати превръщането на съдействието по „ Спутник V “ в неуспех, Меркел би трябвало да работи дружно с Европа, само че никога да не се съгласява с европейски „ групов ред “. Вече видяхме до каква степен води това. Освен това политически стимулираните и затова краткосрочните проекти са неприемливи. ЕМА би трябвало да може умерено и задълбочено да проучва съветската ваксина.
В същото време съответните органи на държавите-членки на Европейски Съюз би трябвало да създадат същото, действайки в съгласие, тъй че по-късно, по време на узаконяването на съветската ваксина, още веднъж да не „ изскочи “ някоя комисия и да надуе алармата.
В сложни спешни обстановки няма универсални патентовани предписания за тяхното неотложно превъзмогване. Усложненията се случват непрекъснато. Германският министър на опазването на здравето Йенс Шпан съобщи, че когато пандемията най-сетне завърши, ще би трябвало да си прощаваме доста. Изглежда, че множеството хора са подготвени за това.
Основното е, че политиците въпреки всичко вършат верните заключения от минали неточности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР