Новините за срива на криптопарите доведе до претоварване на горещите

...
Коментари Харесай

Bitcoin падна до минимума от 16 месеца


Новините за срутва на криптопарите докара до претоварване на горещите телефонни линии, свързани с предварителна защита на самоубийства (снимка: CC0 Public Domain)

Най-голямата криптовалута в света Bitcoin поевтиня с към 12 % до едвам 27 194,41 $, най-ниската стойност от януари 2021 година насам. Това се случи на фона на солидна ликвидация на цифрови активи.

„ През последните 24 часа Bitcoin се търгува при най-ниската си стойност от 28 000 щатски $, което е най-слабото за последните две години, “ разяснява Едул Пател, основен изпълнителен шеф и съосновател на Mudrex. Според него, налице е „ възходящ напън за продажба “ и Bitcoin евентуално може да спадне даже под настоящото равнище. „ Заедно с няколко макроикономически фактора, рухването на стейбълкойна UST също повлия значително на крипто-пазара “, сподели Пател.

Втората по величина криптовалута в света по пазарна капитализация, Ethereum, също поевтиня – падна с 23% до 1841,12 $. Повечето други виртуални пари също поевтиняха с по 29-39 %. Измежду водещите имена са Dogecoin, които се намалиха с 35 %, и Shiba Inu, която падна с 38 %.

Като спусък за всеобщото поевтиняване на виртуалните монети се сочи колапсът на „ стабилната валута “ TerraUSD.

Според пазарните наблюдаващи, сега сме очевидци на невиждан срив на пазара на криптопари. Други обаче упорстват, че сривът е бил предстоящ и случилото се не е изненада.

Независимо от мненията на анализаторите, последствията от срутва наподобява ще са много тежки. Сривът е отвял спестяванията на хиляди хора, оповестяват някои щатски медии, като показват, че има хора, вложили в криптовалути съвсем всичките си налични пари. Някои издания оповестяват, че горещите телефонни линии за предварителна защита на самоубийства са претрупани с позвънявания сега.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР