Новините, свързани с насилие, влияят на психическото здраве на децата,

...
Новините, свързани с насилие, влияят на психическото здраве на децата,
Коментари Харесай

Новините, свързани с насилие, влияят на психическото здраве при децата

Новините, свързани с принуждение, въздействат на психическото здраве на децата, заяви „ Медикъл Експрес ". Снимки и видеозаписи по малкия екран и в обществените мрежи, показващи жестоки подиуми, без значение дали става въпрос за военни спорове или улична пукотевица, оказват мощен отрицателен резултат.

В изявление пред изданието „ СайЛайн " доктор Робърт Гъруич - професор по психиатрия в медицинския център към университета „ Дюк ", разяснява по какъв начин фотосите и разказите за война и принуждение засягат психическото здраве на децата. Забелязва се повишаване на случите на тревога, страхове, меланхолия, а от време на време и яд.

Родителите би трябвало да дадат опция на децата си да споделят какво са чули и да поправят деликатно дезинформацията, слуховете и неправилото пояснение. Освен това децата би трябвало да бъдат питани за възприятията си. Понякога младежите просто подвигат плещи и споделят „ Добре съм ", изяснява доктор Гъруич. Тогава родителите би трябвало да търсят друг метод. С тях може да се приказва по следния метод: „ Знаеш, че преди няколко седмици стартира война сред Израел и „ Хамас ". Разкажи ми какво приказват за това твоите другари " или „ Какво си чел в обществените мрежи за това? " Така децата получават опция да се дистанцират от родителите и може би ще имат повече предпочитание да споделят.

Родителите би трябвало да знаят какви обществени мрежи употребяват децата им и да са сигурни, че са подобаващи за тях. В хода на порастването се чака малко повече персонално пространство. „ Мисля, че е значимо родителите да споделят: „ Знаеш ли какво чух от другите родители... ", споделя доктор Гъруич. Понякога има фотоси, които никой не би трябвало да вижда. Ако децата ги видят, те би трябвало да приказват с родителите си за това и да схванат, че видяното може да разстрои съня им и способността им да се концентрират.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР