Новината за раздялата между Роджър Федерер и компанията за спортна

...
Новината за раздялата между Роджър Федерер и компанията за спортна
Коментари Харесай

Цената на ацкиите на "Найки" падна след раздялата с Роджър Федерер

Новината за раздялата сред Роджър Федерер и компанията за спортна екипировка " Найки " донесе доста повече от изненада измежду почитателите и експертите. След близо 20-годишно партньорство швейцарецът спря да носи екипите на американския тръст и мина към Uniqlo, а това докара до финансови загуби за " Найки ".

От понеделник, когато Федерер се появи с екип на японската компания, цената на акциите на " Найки " на Нюйоркската стокова борса паднаха с 2.88%. Преди началото на " Уимбълдън " една акция на компанията се продаваше за 80 $, до момента в който сега е 76.28.

Според специалисти раздялата с Федерер ще има отрицателен резултат върху продажбите на " Найки ". До момента американската компания имаше контракти с първите двама тенисисти в международната класация – Рафаел Надал и Федерер, само че в този момент ще разчита единствено на испанеца.

По последна информация Федерер е подписал 10-годишен контракт с Uniqlo на обща стойност 300 милиона $. Швейцарецът обаче може да се откаже във всеки един миг, без да заплаща неустойки. В Съединени американски щати се спекулира, че той ще носи продуктите на японската компания най-малко до олимпийските игри в Токио през 2020 година

След началото на " Уимбълдън " Федерер приказва и по тематиката за спортната си екипировка. В момента той не може да употребява логото RF, което сътвори с " Найки ", тъй като то остава благосъстоятелност на американската компания.

" До последно бях с техни екипи, тъй като ги почитам и постоянно сме имали положителни връзки. В момента моите букви са в тях, само че имам вяра, че напълно скоро ще мога да ги употребявам. Вярвам, че от " Найки " ще проявят схващане ", сподели Федерер.

Той продължава да играе с маратонки на " Найки " и посочи, че към момента няма контракт с компания, която да му доставя обувки.

Снимка на деня: Новите облекла на краля >

Всичко, което би трябвало да знаете за: Уимбълдън (508)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР