Новината за настъпване на менопаузата се приема от всяка жена

...
Новината за настъпване на менопаузата се приема от всяка жена
Коментари Харесай

Цариче облекчава симптомите при менопауза

Новината за настъпване на менопаузата се приема от всяка жена с известна доза терзание. Това положение трансформира метода на живот – естественият досега темп се трансформира и настъпват промени в организма, за които би трябвало да бъдете готови.

Според разнообразни източници, дамите, които през годините съблюдават уравновесена диета и вършат извършения, имат по-малко проблеми и признаци при настъпването на климактериума.

Ако въпреки всичко имате някакви признаци, можете да облекчите ситуацията си с билки. Австрийският билкар Рут Трикей предлага да решите казуса с топлите талази, като употребявате култивиран чай и лимонен сок.

Необходимо е да сложите 6 – 7 пресни листенца от подправката в лимонен сок за една нощ. След това на идната заран сложете вода, колкото е належащо, с цел да ви бъде приятна напитката и изпийте. Според Трикей позитивните резултати ще се появят след към седмица.

Ефикасна билка за управление на измененията в настроението е жълтият кантарион. Според няколко изследвания отварата от билката може да усъвършенства настроението и да облекчи неговите чести смени през този интервал на менопаузата.

 Женшен

Можете да се обърнете и към женшена за възстановяване на настроението. Освен това чай от тази билка ще ви помогне да спите по-лесно.

Царичето също е билка, която е ефикасна при доста женски проблеми, в това число и интервала на менопаузата. Освен със признаците, които се появяват с настъпването на климактериума, билката се оправя добре и с изобилна менструация, бяло течение, филтриране на организма след импровизиран аборт, за предизвикателство на закъсняла менструация по време на пубертета.

За да ви помогне царичето, направете си запарка от супена лъжица нарязани стръкове – залейте ги с 300 мл. вряла вода. Оставете сместа да постои един час, а по-късно прецедете и изпийте на три дози по 100 мл за целия ден. Отварата не трябва да престоява повече от дванадесет часа.

Други билки, които могат да бъдат от изгода през този сложен за всяка жена интервал, са дяволска уста, салвия, женско биле, глухарче, бял равнец и др.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР