Новината идва, след като през октомври администрацията на президента Джо

...
Новината идва, след като през октомври администрацията на президента Джо
Коментари Харесай

Зеленски отказа реч пред Сената на САЩ, след като републиканците ...

Новината идва, откакто през октомври администрацията на президента Джо Байдън изиска от Конгреса близо 106 милиарда $ за подкрепяне на Украйна, Израел и сигурността на американските граници. В понеделник от Белия дом оповестиха, че средствата на Съединени американски щати за отбрана на Украйна против Русия са към този момент изчерпани, осведоми " Свободна Европа ".

 

Украински военнослужещи от екип за лов на дронове стоят до хипотетичен съветски дрон и немски противовъздушен танк " Гепард " в покрайнините на Киев, 30 ноември 2023 година

До отхвърли на Зеленски да приказва пред горната камара на Конгреса се стигна, откакто по-рано следената от републиканците Камара на представителите отхвърли да одобри поискания от Байдън пакет. Заедно с това в горната камара – Сената, водачът на републиканското малцинство Мич Макконъл прикани сътрудниците си да гласоподават против приeмането на военната помощ.

 

В своя тирада ръководителят на Камарата на представителите от Републиканската партия Майк Джонсън сподели, че защитата на границата на Съединени американски щати „ е борбата “, както и че „ ще създадем това първо, като главен приоритет и по-късно ще се погрижим за другите отговорности “.

Зеленски се отхвърли от обръщението си в миг, в който Украйна се готви за военните дейности против Русия през зимата. Сблъсъците не престават в разнообразни точки на фронта, а Москва не стопира офанзивите си артилерия и дронове, които водят до цивилни жертви.

 

Преди година съветската войска нанасяше интензивни удари против енергийната инфраструктура на Украйна, което за дълго време остави без електричество и отопление милиони украинци.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР