Новината, че при издирването на изчезналата в Атлантическия океан подводница

...
Новината, че при издирването на изчезналата в Атлантическия океан подводница
Коментари Харесай

Звуковите сигнали може да са изпратени от опитен водолаз в подводницата

Новината, че при издирването на изчезналата в Атлантическия океан подводница са засечени звукови сигнали, дава вяра, че петимата в екипажа на борда са живи, написа BBC.

Звуците бяха регистрирани от сонарни буйове в границите на огромната избавителна интервенция, която се състезава с времето, с цел да открие " Титан " посред океанa.

Подводницата се изгуби по време на дълбоководно пътешестване към останките на " Титаник " преди три дни.

След изолирането на сигналите, високотехнологичната издирвателна техника беше преместена към региона на тяхната локация, оповестиха от бреговата защита на Съединени американски щати.

Въпреки това, до момента уредите не са разкрили нищо.

Запасите от О2 се чака да свършат към 11 ч. по Гринуич в четвъртък, по тази причина идващите няколко часа са от сериозно значимо значение, добавя BBC.

Според разнообразни информации в медиите, шумовете са чути на шпации от половин час в продължение на към четири часа във вторник.

Дълбоководни специалисти настояват пред BBC, че е мъчно да се дефинира какви биха могли да бъдат тези шумове, без да се видят данните. Командирът, управляващ издирването, също удостовери, че източникът им е незнаен.

Възможно е обаче те да са къси, внезапни, относително високочестотни шумове - издавани от вътрешността на кораба посредством удар на корав предмет в края на подводницата.

Франк Оуен от Австралийския институт за подводници е сигурен, въз основа на наличната информация, че звуците идват от вътрешността на плавателния съд. " Ако е имало 30-минутен период, доста малко евентуално е да е нещо друго, с изключение на обвързвано с индивида ", съобщи той пред BBC.

Според него е прекомерно допустимо шумовете да са по съвет на 77-годишния Пол-Анри Наржоле, някогашен водолаз от френския флот и прочут откривател, който е на борда на подводницата.

" Той би трябвало да знае протокола, по който се пробвате да предупредите издирващите сили в такива случаи. На всеки половин час се блъска доста мощно в продължение на три минути ", изяснява Оуен.

Решението за пренасяне на търсенето демонстрира, че управляващите мислят по сходен метод, отбелязва BBC, само че добавя, че при предходни морски търсения - като тези на изчезналия полет MH370 на Малайзийските авиолинии през 2014 година и на съветската подводница " Курск " през 2000 година, също са били чути подводни шумове, което обаче не е дало резултат.

Според Оуен, другият лъч вяра е, че тези звуци въобще са били уловени от сонарните буйове. " Титаник " е на 3800 м под повърхността на океана, където се намират те и въпреки че звуците от дълбоките океански пластове биха могли да доближат до тях, по-вероятно е да идват от същия океански пласт, изяснява още специалистът.

Според него, в случай че звуците в действителност идват от подводницата, спасителите би трябвало да я открият бързо. Въпреки това подводните апарати, изпратени, с цел да открият произхода на шума, " са дали негативни резултати ", съгласно последната актуализация на данните от Бреговата защита на Съединени американски щати.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР