Нови видове превозни документи за придвижване в София с обществения

...
Нови видове превозни документи за придвижване в София с обществения
Коментари Харесай

От днес пускат новите карти за пътуване в София

Нови типове транспортни документи за напредване в София с публичния превоз влизат в действие от през днешния ден – 1 септември, оповестява Центърът за градска подвижност.

Годишната абонаментна карта към този момент ще може да се заплаща на 3 вноски, а не както досега единствено на две. Първата вноска е първична с годност до три месеца и е на стойност 150 лева; втората вноска е за три месеца и е на цена от 120 лв., а третата е до 6 месеца и е 100 лв..

Младежите до 26 години, без значение дали учат или работят, могат да се възползват от годишната младежка карта на цена от 250 лв. за цялата мрежа, в това число и метрото. С нея пътуването излиза по 0,68 лева дневно, без да има ограничавания в броя на пътуванията и транспортните средства.

За първи път се вкарва и годишна карта за възпитаници и студенти. Тя е с цена от 200 лв. и важи за целия публичен превоз. С нея дневното безкрайно напредване излиза 0.54 лева Зареждането е еднократно против документ от учебно заведение или университет в София, в случай че ученикът или студентът за първи път влизат в съответното образователно заведение. Ако и досега е имал карта, не е належащо да показва увещание. Запазва се и сегашната месечна карта от 20 лв..

Специална поддръжка има и за младите родители на деца до 2 години. Родителят, който е в отпуск за развъждане на дете, към този момент ще може да употребява месечна карта на стойност 10 лв. за цялата мрежа на градския превоз. Необходимо е единствено да показа увещание за своя статут в пункт на ЦГМ.

Всички транспортни документи са налични онлайн и могат да бъдат зареждани на платформата webportal.sofiatraffic.bg
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР