Нови строги противоепидемични мерки влизат в сила на територията на

...
Нови строги противоепидемични мерки влизат в сила на територията на
Коментари Харесай

Областният управител: Има нови забрани и задължения за търговците във Варна

Нови строги противоепидемични ограничения влизат в действие на територията на цяла Варненска област, научи Moreto.net.

Това утвърди Стоян Пасев, регионален шеф на област Варна по време на съвещанието на регионалния спешен щаб за ограничения за ограничението на вирис COVID-10 през вчерашния ден, 15 март.

I. За предприемане на противоепидемични ограничения и използване на непоколебим дезифенкционен режим в обектите за произвеждане и търговия с храни на територията на област Варна, както следва:

1.В обекти, които създават и оферират на място, храни (фурни, сладкарски изделия)

2.В обекти, в които правят търговия с храни (супермаркети, дребни магазини за хранителни артикули, хранилища за търговия):

– да се прави постоянно проветряване на обектите- минимум през 30 минути;

– дръжките на порти, фризери, хладилни витрини, кошници и колички за артикули, лентите на ескалатори, парапети, бутони и порти на асансьори, ключове за осветяване, механизми дистанционно управление на порти и всички останали повърхности, които влизат в директен контакт с ръцете на жителите и чиновниците да бъдат от време на време дезинфекцирани с вирусоциидно деяние на препарати през период от 20 минути;

– да се сътвори организация от притежателите на посочените обекти за недопускане скупчването на хора, като се дефинира лице/лица, които да вкарват ред;

– да се следи да има разстояние сред обособените жители пред гишета, витрини, каси и други, минимум 1,5 метра;

– да се следи здравословното положение на личният състав, работещ в посочените обекти и да се подхващат своевременни ограничения при определяне на признаци на заболяване.

3. Категорично се не разрешава скупчването на опашки на жители в обектите за търговия с храни.

4. Категорично се не разрешава задържане на хора и консумация на храни, пред или в супермаркети, магазини, фурни, баничарници и други

5. Масите и столовете в посочените обекти следва да бъдат събрани и да се ограничи достъпа до тях.

6. В хотелите,в които има заведения за хранене и/или питейни заведения:

– да не се оферират храни на блок маса

– да се употребяват съдове за еднократна приложимост

– да оферират хранене (закуска, обяд или вечеря) по авансово определено меню, като порционът да бъде опакован в съдове за еднократна приложимост и клиентът да го употребява независимо.

7. Наемателите на магазини и маси на общинските пазари да не позволяват скупчването на опашки на жители и да вкарват ред за съблюдаване на разстояние минимум 1,5 метра на човек от човек. Фермерските пазари преустановяват работа.

8. Собствениците на вендинг автомати за кафе и пакетирани храни, да подхващат съответните дейности по стерилизация на бутоните, отделенията за монети и всички други повърхности, които са в контакт с ръцете на потребителите

9. Да се употребяват препарати за стерилизация на повърхности и ръцете на личния състав единствено с вирусоцидно деяние.

10. Регистър на позволените биоцили с вирусоцидно деяние е оповестен на електронната страница на Министерство на здравеопазването.

11. Магазини за промишлени артикули и ателиета за услуги на жители (златарски, ключарски и др.) работят като правят най-малко 3-кратна стерилизация на комерсиалните площи – тезгяхи и подове, дръжки, порти, ключове за осветяване. Посещението в такива обекти, би трябвало да е съобразено с площа на обекта с обезпечено разстояние на клиентите от 1,5 метра.

Всички останали обекти на пазарите, които оферират нехранителни артикули да не правят активност.

12. Всеки, който не съблюдава дадените инструкции ше бъде глобен.

13. Всички нагоре изброени противоепидемични ограничения и използване на непоколебим антисептичен режим в обектите за произвеждане и търговия с храни на територията на област Варна да бъдат сведени до знанието на кметовете на общини на територията на област Варна.

II. Възлага на шеф на РЗИ - Варна да издаде заповед по повод уговорката персоналните лекари да правят прегледи на пациенти с наложена карантина при нужда.

III. Възлага на кметове на общини с Област Варна, взаимно със структурите на Министерство на вътрешните работи да провеждат надзор върху пропусквателния режим на автогари и жп гари (да се прави мерене на температура, да се указва подпомагане при открита нужда)

IV. РЗИ да провежда слагане на обозначителен знак за карантина върху входната врата на жилището

Контрол върху точка I се разпорежда на шеф на РЗИ Варна и шеф ОДБХ Варна, гласи още решението.

PETEL.BG приканва жителите към успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР