Нови проблеми за компанията Туитър - бивш служител в отдел

...
Нови проблеми за компанията Туитър - бивш служител в отдел
Коментари Харесай

Още разкрития за проблеми със сигурността на Туитър

Нови проблеми за компанията Туитър - някогашен чиновник в отдел " Сигурност " на платформата твърди, че компанията е подвела потребителите и американските регулаторни органи за редица пропуски в системата ѝ за сигурност.

В показанията си, дадени публично, Пейтър Затко твърди също по този начин, че Туитър са подценявали броя на подправените профили и количеството спам.

Бившият чиновник на компанията подлага на критика управлението и поради метода, по който работи с сензитивна информация и твърди, че част от проблемите не са докладвани съответно на регулаторните органи.

За първи път Затко прави разкритията си пред CNN и Washington Post и споделя, че Туитър се проваля в спазването на строги ограничения за сигурност и " лъже Илън Мъск за ботовете ".

От обществената платформа обявиха, че изказванията на Затко са " неточни и непоследователни " и прибавиха, че той е бил отхвърлен от работа през януари поради несправяне със отговорностите си.

Показанията на някогашния чиновник биха могли да повлияят на правосъдната борба сред Туитър и Илън Мъск, който се пробва да анулира договорката за 44 милиарда $ за покупката на компанията.

" Разкритията несъмнено усложняват нещата за Туитър. Към момента платформата по избран метод имаше преимущество пред Мъск. Да, той неведнъж се оплака от броя на ботовете, само че по този начин и не съумя да даде доказателства, с изключение на персоналния си опит. А в този момент той може да употребява изказванията на Затко като причини за тезата си ", съобщи Ясмин Енберг, анализатор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР