Нови подробности се появяват около личността на осъдения за тероризъм

...
Нови подробности се появяват около личността на осъдения за тероризъм
Коментари Харесай

Силистренецът, осъден за тероризъм – спортист, който не излизал от джамията

Нови детайлности се появяват към личността на наказания за тероризъм в Австрия български жител. За планирането на атентат в пандиза може да влезе 24-годишен мъж от Силистра.

Хактан Самир Сами, в чийто дом австрийските проверяващи намират флашка с указания за използването на взривни субстанции и химическо оръжие, е живеел в ромската махала на Силистра. Завършил е локалното спортното учебно заведение.

„ Постоянно беше в джамията. Даже бяха му измислили прякора Ходжата. Беше си оставил брада като терористите”, описа някогашния шеф на учебното заведение Кольо Колев.

Класният началник на Хактан – Иван Занов, уточни, че постоянно е приказвал с него по тематиката: „ По отношение на визитите му в джамията – там просто е изучавал Корана, не е имал прояви на настъпателност или уклон към тероризъм”.

Учителят разказа фамилията на младия мъж като непретенциозно и добродушно – бащата бил таксиметров водач и се преместил във Виена, взел сина си на работа там.

По данни на австрийските служби, Хактан е обитавал в Сирия до 2015 година „ Фейсбук” профил на човек с неговото име беше проверяван от ДАНС у нас преди 6 години. Там е маркирано, че живее в Пазарджик. Лицето му е прикрито с качулка, а в ръцете си държи Корана. Сред постовете му имаше и клип с обезглавяване на мъж.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР