Нови петима зам.-министри са назначени със заповед на премиера Кирил

...
Нови петима зам.-министри са назначени със заповед на премиера Кирил
Коментари Харесай

Назначени са нови 5-има зам.-министри |

Нови петима зам.-министри са назначени със заповед на премиера Кирил Петков през днешния ден.

На длъжността зам.-министър на превоза и известията са назначени Илия Илиев и Владимир Върбанов .

Илия Илиев е инженер геодезист, приключил е УАСГ. Професионалната му кариера е обвързвана с частния бранш, като има дълготраен управнически опит в областта на капиталовото железопътно и пътно планиране.

Владимир Върбанов е правист, дълготраен учител е по интернационално морско право в Техническия университет във Варна. От 2017 година до момента е съдия в Арбитражен съд София и Арбитражен съд Варна.

От длъжността зам.-министър на превоза, осведомителните технологии и известията са освободени Александър Пулев и Христина Велинова.

Ирена Димитрова и Васил Георгиев са назначени за зам.-министри на външните работи.

Ирена Димитрова е посланик с над 20-годишен стаж и е минала поредно през всички стадии на кариерно развиване в Министерство на външните работи. Била е на два задгранични мандата – в Обединеното кралство и в Постоянната делегация към НАТО в Брюксел. Завършила е Философския факултет на Софийски университет „ Св. Климент Охридски “ с магистърска степен и Дипломатическата академия на Кралство Испания с академична степен „ Магистър по интернационалните връзки “ от Мадридския университет Компултенсе.

Васил Георгиев има магистърски степени по Тюркология и по Право от СУ „ Св. Климент Охридски “, със специализация интернационално право и интернационалните връзки. Бил е на чуждестранен мандат в посолството на България в Турция, депутат в 45-ото и 46-ото Народно заседание, член на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред и началник на Делегацията в Парламентарната асамблея на Съюза на Средиземноморието. Притежава дълготраен управнически опит в частния бранш.

Атанас Добрев е преназначен от длъжността зам.-министър на земеделието, храните и горите на поста зам.-министър на земеделието. От длъжността зам.-министър на околната среда и водите е освободена Ренета Колева.

С решение на Министерския съвет Венелин Димитров е освободен предварително от длъжността зам.-председател на Държавна организация „ Национална сигурност “. Правителственото решение е взето неприсъствено.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР