Нови осем мача от груповата фаза на Шампионска лига се

...
Нови осем мача от груповата фаза на Шампионска лига се
Коментари Харесай

Дортмунд ще се опита срещу Милан да измие срама от Париж

Нови осем мача от груповата фаза на Шампионска лига се играят през днешния ден. Борусия Дортмунд е хазаин на Милан в един от дуелите, които провокира максимален интерес измежду почитателите. Мачът е от 22:00 часа на " Сигнал Идуна Парк ".


" Жълто-черните " стартираха присъединяване си в Шампионска лига с проваляне - 0:2 от Пари Сен Жермен на френска земя. Сега Борусия обаче има наложителен мач за продобиване, в случай че желае да се бори за излизане от груповата фаза. Отборът влиза в добра форма с две победи в миналите два мача - 1:0 над Волфсбург и 3:1 против Хофенхайм.

Милан направи реми 0:0 против Нюкасъл на " Сан Сиро " в първия кръг на груповата фаза в ШЛ. След този резултат тимът на Стефано Пиоли реализира три следващи победи. " Росонерите " завоюваха дуелите си от Серия А против Лацио, Каляри и Верона. Милан не се разписа в единствено един дуел от началото на сезона. Домакините пък ще имат невероятна поддръжка от трибуните и по традиция играят мощно на " Сигнал Идуна Парк ".

В другия мач от групата ПСЖ ще търси против Нюкасъл втора поредна победа в шампионата. Парижани минават през сложен интервал от историята си. Те прекараха съвсем цялото лято в опити да убедят Килиан Мбапе да подпише контракт, само че не съумяха по този въпрос. Ръководството на клуба дава късмет на французина, който към този момент има 7 попадения в родния си шампионат. Той обаче не игра толкоз добре против Марсилия и Клермон. Въпреки това Луис Енрике няма други благоприятни условия.

Нюкасъл потегли извънредно в новата конкуренция на Англия с 3 следващи загуби, само че потвърди че е доста стойностен отбор и по-късно в характерният си от предишния сезон жанр, довел ги до присъединяване в Шампионска лига, реализираха 4 следващи победи, гарнирани с доста авторитетно 0:0 като посетител на гранда Милан. Задачата на " свраките " против различен отбор, спряган от няколко години като любимец за продобиване на най-комерсиалната конкуренция в Европа - ПСЖ, е да играят като в последните 5 мача във всички шампионати. В тях отборът не позволи гол, а отбелязали 12, като 8 от тях бяха вкарани в гостуването на Шефилд Юнайтед.

Пълна стратегия за мачовете в сряда:

Група Е:

19:45, Атлетико М - Фейенорд

22:00, Селтик - Лацио

Група F

22:00, Борусия Д - Милан, Нюкасъл - ПСЖ

Група G

22:00, Република България Лайпциг - Манчестър Сити, Цървена звезда - Йънг Бойс

Група H

19:45, Антверп - Шахтьор

22:00, Порто - Барселона. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР