Нови над 200 камери влизат в борбата с войната на

...
Нови над 200 камери влизат в борбата с войната на
Коментари Харесай

Още 200 камери влизат в борбата с войната на пътя в София

Нови над 200 камери влизат в битката с войната на пътя в София, пердаде NOVA. Става въпрос за уредите, които сега наблюдават единствено за трафика от светофарите. Те обаче към този момент ще бъдат свързани със столичния КАТ, с цел да могат да се постановат наказания.

В момента системата минава през заключителен тестови интервал и се чака да стартира работа напълно скоро. След това в Центъра за ръководство на трафика, ще стартират автоматизирано да изпращат клипове с нарушавания на разпоредбите за придвижване към столичната полиция.

Първо ще стартират да се засичат нарушителите по трамвайните релси и правите, неразрешени за леки коли. Системата на Столична община е подготвена да бъде обвързвана с тази на полицията.

„ Идеята е всичко да става автоматизирано. Камерите снимат, изпращат информацията към системата на Министерство на вътрешните работи и тя също толкоз автоматизирано издава съответните нарушавания, без да има никаква човешка намеса”, разяснява Димитър Петров, шеф на Центъра за ръководство на трафика, Следствен отдел към окръжна прокуратура.

В същото време се разискват промени за понижаване на случаите и в останалите обитаеми места в страната.

„ Основно ще се акцентира на одитите по пътна сигурност. Общините и стопаните на пътя ще могат да си набележат ограничения за обезопасяване на своите участъци”, сподели Росен Рапчев, представител на Държавна организация за сигурност на придвижването на пътя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР