Нови изисквания за маски и други мерки, насочени към ограничаване

...
Нови изисквания за маски и други мерки, насочени към ограничаване
Коментари Харесай

Британия въведе изискване за маски и други мерки срещу Омикрон

Нови условия за маски и други ограничения , ориентирани към ограничение на разпространяването на разновидността на ковид Омикрон, влязоха в действие в Англия във вторник, защото министър-председателят Борис Джонсън чака разширена стратегия за повишение на отбраната против COVID-19, оповестява " Ройтерс ".

От вторник сутринта маските за лице са наложителни в превоза и в магазини, банки и фризьорски салони .

Всички интернационалните пътуващи би трябвало да създадат PCR тест до края на втория ден след идването си и да се самоизолират, до момента в който получат резултата.

Това е в допълнение към рестриктивните мерки за пристигания от 10 южноафрикански страни, които би трябвало да влязат в хотелска карантина.
 Борис Джонсън разгласи нови ограничения за битка с новия COVID-19 вид
Борис Джонсън разгласи нови ограничения за битка с новия COVID-19 вид

Всички идващи в страната ще се тестват

Англия е докладвала за 11 случая на разновидността Омикрон до момента и до момента в който държавното управление споделя, че този брой ще се усили, то споделя и че е значимо да се забави разпространяването му , до момента в който не се разбере повече за предаваемостта на разновидността и въздействието му върху имунизациите.

" Мерките, които влизат в действие през днешния ден, са пропорционални и виновни и ще ни завоюват време в лицето на този нов вид ", сподели Джонсън в изказване.

" Днешните стъпки освен ще ни оказват помощ да забавим разпространяването на разновидността, само че ще ни оказват помощ да се защитим взаимно и това, което постигнахме и за което всички работихме толкоз интензивно. "
 Здравните министри от G7 се събират незабавно поради варианта Омикрон
Здравните министри от G7 се събират незабавно поради варианта Омикрон

Заседанието е свикано от Великобритания…

Джонсън сподели, че ограниченията ще бъдат преразгледани след три седмици , само че добави, че имунизацията в страната я слага в по-добра обстановка от същото време предходната година, когато рестриктивните мерки бяха въведени малко преди Коледа.

В понеделник съветниците по имунизациите дадоха опция за бустерна стратегия за всички пълнолетни , а министърът на опазването на здравето Саджид Джавид сподели, че ще има повече детайлности за това по какъв начин ще бъде приложена тази седмица.

Очаква се бустерните ваксини да оказват помощ за предотвратяване от тежко заболяване, даже в случай че Омикрон е в положение да понижи ефикасността на имунизацията.

" Въз основа на всичко, което знаем, нашите ваксини и бустери остават най-хубавата ни линия на отбрана ", сподели Джонсън.
 Англия вкарва наложителен PCR тест и за имунизираните българи
Англия вкарва наложителен PCR тест и за имунизираните българи

Това заяви Министерството на външните работи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР