Нови и отиващи си държавни лидери, дълго чакани спортни съревнования,

...
Нови и отиващи си държавни лидери, дълго чакани спортни съревнования,
Коментари Харесай

Байдън, Меркел, Токио и Космосът: Събитията на 2021 г.

Нови и отиващи си държавни водачи, дълго чакани спортни надпревари, сривове и достижения, в някои от случаите безусловно в извънземни измерения – нищо от това не липсваше през 2021-ва. Годината си отива, само че събитията, минали под нейния знак, ще бъдат запомнени. Всички те минаха в подтекста на коронавирусна пандемия и задаващите се оптимистични прогнози за нейното затихване вследствие на имунизацията против COVID-19, стартирала преди повече от година.

В идващите редове обобщаваме най-важните тематики от света, белязали последните 12 месеца.

Януари: Привърженици на Тръмп влязоха в Конгреса, а Байдън встъпи в служба

Февруари: Навални се върна в Русия и влезе в пандиза

Март: Блокадата на Суецкия канал

Април: Исторически събития в атмосферата на Марс

Май: Хакерската офанзива против Colonial Pipeline

Юни: Льовен, Андершон и бюджетът на Швеция

Юли: Евро 2020 и Олимпиадата

Август: Напускането на Кабул

Септември: Туристи в орбитата на Земята

Октомври: Досиетата „ Пандора “

Ноември: Ситуацията на изток

Декември: Краят на ерата Меркел

Януари: Привърженици на Тръмп влязоха в Конгреса, а Байдън встъпи в служба

„ Знам, че всички тук скоро ще тръгнат към постройката на Капитолия, с цел да се чуят спокойно и патриотично вашите гласове. “ Това споделя някогашният американски президент Доналд Тръмп по обяд на 6 януари в едночасова тирада в Елипсата, паркът, ситуиран покрай Белия дом.

Насъбралата се навалица в действителност поема към Капитолия, само че дейностите ѝ по-късно ще бъдат избрани повече като безредици, в сравнение с като кротичък акт в поддръжка на Тръмп.

В това време Конгресът на Съединени американски щати се готви публично да удостовери успеха на демократа Джо Байдън от президентските избори. Това обаче не се случва, тъй като конгресмените и сенаторите са евакуирани, а в постройката влизат стотици жители, рушащи всичко по пътя си. На стола в кабинет на ръководителя на Камарата на представителите, Нанси Пелоси, сяда протестиращ, а в залата на Сената, където минути по-рано е бил вицепрезидентът Майкъл Пенс, влиза мъж, облечен в скотски кожи. Името му е Джейкъб Чансли, само че е по-известен като Джейк Анджели, основна фигура от крайнодясната група QAnon, чието битие се основава на тайна доктрина, припознаваща Тръмп като „ избавител “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР