Новата вълна от Ковид-19 отново сковава Испания. Страната беше сред

...
Новата вълна от Ковид-19 отново сковава Испания. Страната беше сред
Коментари Харесай

Нашенка в Испания: Чувствах се като глупак в България през лятото, че спазвам мерките, а всички наоколо...

Новата вълна от Ковид-19 още веднъж сковава Испания. Страната беше измежду най-тежко засегнатите в първия стадий на епидемията. От 25 октомври още веднъж е въведено изключително състояние, само че броят на инфектираните продължава да пораства и за денонощие доближава към 20 хиляди души.

Миналата седмица Испания стана първата страна с над 1 млн. инфектирани и 35 000 умряли. Министър-председателят даже допусна, че инфектираните са 3 млн. души. Наложи се да стартира още веднъж изключително състояние.

С гласуването в Народното събрание нещата стават по-сериозни. Това сподели за "България заран " сънародничката ни Бойка Велинова, която живее в Испания.

В Андалусия била затворена границата и няма да има опция за свободно напредване. Някои градове нямало да може даже да се напущат.

"Вече влизат сериозните ограничения. Най-тревожно е, че има доста инфектирани на север от Мадрид ", добави тя.

Според сънародничката ни в страната се трансформира целият начин на живот. Испанците са привикнали да излязат да пият кафе, да хапнат заран. Било значително обаче вечерта. С вечерния час и затварянето на заведенията се трансформира методът им на живот.

"Сега е невероятно младежи да излязат да пийнат, да се забавляват. Таксиметровите водачи желаят обезщетения, дребните бизнеси - също. Има известно неодобрение. Хората обаче споделят, че би трябвало да се съблюдават разпоредбите ", уточни тя за Bulgaria ON AIR.

Бойка Велинова сподели още, че на всички места в Испания се съблюдава отдалеченост от метър и половина, нямало неодобрение против това. В другите райони изключителното състояние можело да се удължава.

"През лятото бях 3 месеца в България. Чувствах се като простак, когато ние спазвахме ограниченията, а хора на улицата и в метрото чакаха да им създадем забележка, че не го вършат.

Но да погледнем и Австралия, която е с няколко инфектирани дневно. Когато стартира покачването на броя инфектирани, там вкараха изключително състояние и макар недоволството се овладя обстановката.

Извън ясните правила би трябвало и осведоменост какво се случва. На всички обществени места чувахме предизвестия. Много деликатно написани правила. Ако отворите българските уеб сайтове, няма да го видите това, на британски пък въобще ", описа тя.

"Никой няма да почине от това, че няма да върви на туризъм известно време. Пазете се и пазете другите ", съобщи Бойка Велинова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР