Новата учебна година започва на 15 септември, като близо 717

...
Новата учебна година започва на 15 септември, като близо 717
Коментари Харесай

Първи учебен ден: Над 710 000 деца започват училище на 15 септември

Новата образователна година стартира на 15 септември, като близо 717 000 възпитаници ще се върнат в класните стаи или ще стартират образованието си от I клас.

Над 57 000 са децата, за които това ще е първият " първи " образователен ден.

Всички учебни заведения в страната ще стартират работа присъствено, като ще имат подготвеност за прекачване към отдалечено образование, в случай че се наложи поради възможен пик на пандемията.

46 от учебните заведения няма да могат да употребяват личните си здания и ще открият образователната година в други просветителни институции поради неприключили поправки или други проблеми.

И тази година политическият хайлайф ще се появи в учебните дворове по случай 15 септември - президентът Румен Радев ще взе участие в откриването на 43 ОУ " Христо Смирненски " в София, служебният министър председател Гълъб Донев е избрал да посети своето 60 главно учебно заведение " Св. Св. Кирил и Методий ".

Министърът на образованието проф. Сашо Пенов ще участва първо в 18 СУ " Уилям Гладстон " в София, а по-късно - в Професионалната гимназия по ЖП превоз в Карлово, която беше тежко наранена след поредицата от наводнения в общината в края на август и началото на септември.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР