Новата тройна коалиция - търсят се 12 депутати. Всеки един народен

...
Новата тройна коалиция - търсят се 12 депутати.
Всеки един народен
Коментари Харесай

Продължаваме промяната: Спорът с ИТН не е заради парите, а начинът на харченето им

Новата тройна коалиция - търсят се 12 депутати.

" Всеки един депутат би трябвало да има лично мнение и когато се гледат въпроси, свързани с бъдещето на България, всеки би трябвало да вземе решение дали да поддържа това бъдещето или да се подчини на някаква партийна политика ", съобщи депутатът от " Продължаваме промяната " Константин Бачийски в студиото на " Денят ON AIR ".Причината за разногласието сред " ИТН " и " Продължаваме промяната " не са парите, а методът на харчене на тези пари, стана ясно от думите му.

" Продължаваме промяната " пристигна в ръководството с ясната поръчка, че ще сложим точка на порочните практики на харчене на пари по непрогледен метод с корупционни детайли, които отиват в дребна група компании и физически лица, които управляват публичните поръчки в България. Това е всеобща социална загадка. Ние ще бъдем непримирими и няма да вършим компромис в тази област ", безапелационен бе Бачийски.
Още при гласуванията за ТРП-тата, още тогава имаше предложение всички контракти да минат под контрола на парламентарната антикорупционна комисия. В последния миг част от управлението на Има Такъв Народ възрази и този надзор отпадна. Това бе може би един от първите знаци, че нещо не е напълно наред ", означи депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Според него компаниите, които са спечелили тези контракти, са свързани и с ГЕРБ, и със знакови лица на Движение за права и свободи.

" И в Има Такъв Народ, и в множеството партии в Народното събрание има хора, които са с чисти намерения. Не разделям хората кой в коя партия е, а ги разделям какви са претекстовете, които ги движат. От коя страна на бариерата стоят - такива, които желаят да се опълчват на корупцията и желаят да оправят тази Родина; и такива, които гледат чисто стопански ползи ", посочи Бачийски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР