Новата седмица стартира с масови проверки за употреба на алкохол

...
Новата седмица стартира с масови проверки за употреба на алкохол
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Полицейски хайки за алкохол в София

Новата седмица започва с всеобщи инспекции за приложимост на алкохол на водачите. В ранните часове на неделя против понеделник из цяла София са плъзнали представители на КАТ, които правят всеобщи инспекции на участниците в придвижването, а тестванията са повече от щателни, научи Lupa.bg.

Причина за тези дейности на униформените са зачестилите произшествия и смъртни случаи на пътя, както и свадите с пияни служители на реда, разрешили си да седнат зад кормилото, а не на последно място и казусът " Георги Семерджиев ".

На катаджиите им е разпоредено да бъдат акуратни и да не се вършат взаимни отстъпки с нито един водач, дръзнал да ръководи своето МПС подари и на една бира.

Околовръстното шосе в София, където преди седмици беше погубен френски жител, беше наситено с полиция, а инспекциите не включваха единствено дрегер, а щателна инспекция на документи, наличие на багажниците на колите и така нататък Оказа се, че не е задоволително единствено да " духаш " на дрегера и да има рутинна инспекция в патрулката, а униформените би трябвало да се обадят и да районното, с цел да удостоверят, че в действителност сте били спрени за инспекция.

Цялата процедура отнемала не по-малко от 30 минути, което е станало мотив и за няколко абсурда сред хора, закъсняващи за работа или полет за чужбина, само че болшинството от катаджиите се оказали повече от търпеливи и учтиви.

Проверките ще продължат цялата седмица, а по-късно вниманието на чиновниците на КАТ ще бъде ориентирано и към интервенция " зимни гуми ", която по традиция ще започва при започване на ноември.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР