Новата седмица донесе добри новини за следващите двама българи в

...
Новата седмица донесе добри новини за следващите двама българи в
Коментари Харесай

Кузманов се завърна в Топ 200, Григор завърши годината в Топ...

Новата седмица донесе положителни вести за идващите двама българи в ранглистата. Втората ни ракета Димитър Кузманов се завърна в Топ 200, откакто доближи до четвъртфиналите на “Чаланджър ”-а в Хелзинки. Благодарение на положителното си показване във финландската столица Мико се изкачи с 12 позиции и към този момент е под №195 с актив от 282 точки. Рекордното класиране на пловдивчанина е №159 от 29 август.

Най-добрият български тенисист Григор Димитров приключи годината в Топ 30 на международната класация за десети път в своята кариера. В обновената през днешния ден ранглиста 31-годишният хасковлия заема 28-о място с актив от 1460 точки.

Прогрес отбелязва и Адриан Андреев, който през предходната седмица също откри място измежду най-хубавите осем в Хелзинки. Той се изкачи 13 места до №207 с 265 точки, което е върхово класиране в неговата кариера. Александър Лазаров загуби четири позиции и се смъкна до №277 с актив от 45 точки.

В топ 10 също има промени. Финалистът във Финалния шампионат на АТР Каспер Рууд измести Стефанос Циципас от третото място, а първенецът в Торино Новак Джокович се изкачи с две позиции до №5. Това докара до спад с две места за Даниил Медведев, който към този момент е седми, и с една за Андреа Рубльов, който е осми. В същото време Хуберт Хуркач се завърна в Топ 10, изпреварвайки Холгер Руне.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР