Новата рестрикция влезе в сила моментално от 00.00 часа днес,

...
Новата рестрикция влезе в сила моментално от 00.00 часа днес,
Коментари Харесай

Политически ”локдаун”: Посещение на Радев на косъм да затвори варненския театър

Новата рестрикция влезе в действие мигновено от 00.00 часа през днешния ден, а за по-късно бе планувано значимо събитие – юбилейният театър в Драматичния спектакъл, чийто топ посетител щеше да бъде Румен Радев. държавна такса " Стоян Бъчваров " празнува 100-годишнина, а особено подготвяното зрелище " 100! " бе съобразено с датата 12 март 1921 година, когато се играе първият театър във Варна. Но внезапно ограничаването за работа с потенциал от 30%, което театрите съблюдават прецизно от есента, се оказа незадоволително – и то при парадокса, че в границите на " превратните " 24 часа новозаразените с COVID-19 във Варненска област са намалели от 272 на 153, по данни на РЗИ.

В обстановката на предизборна акция поръчката на Радев провокирала усложнения в локалния щаб на ГЕРБ при определянето на представително лице, което да " балансира " наличието на президента.

След тази политико-здравна драма, в последна сметка през днешния ден се оказа, че мярката е анулирана и театрите и кината във Варна няма да затварят.

Според регионалния шеф на града Стоян Пасев след вчерашното решение почнала акция на политизиране на обстановката, изключително що се отнася до отбелязването на годишнината на театъра.

Решенията на щаба били подбудени напълно и единствено от обстановката и мненията на медицинските специалисти, които са негови членове, добави регионалният шеф. По думите му върху лечебните заведения във Варна има извънредно огромно напрежение.

По мотив вековния празник на Драматичния спектакъл във Варна, където довечера би трябвало да има специфичен театър, регионалният шеф предизвести, че в постройката могат да бъдат позволени най-много 120 души. Ако не бъдат спазвани разпоредбите, нарушителите би трябвало да бъдат глобени.

А ние си спомняме, че в аналогична обстановка по решение на основния здравен контрольор Ангел Кунчев беше анулирана и формалната гала на връх Шипка за Националния празник 3 март. Тогава президентът не се съобрази с нея и отдаде респект пред паметта на починалите за свободата на България. На върха беше и ръководителят на Народното събрание (и кандидат-депутат от ГЕРБ) Цвета Караянчева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР