Новата председателка на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен подаде

...
Новата председателка на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен подаде
Коментари Харесай

Анегрет Крамп-Каренбауер стана министър на отбраната на Германия

Новата председателка на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен подаде оставка от пост аминистър на защитата на Германия тази заран. На гала в президентския замък „ Белвю “ в Берлин нейнот омясто в министерството пое лидерката на Християн-демократичния съюз Анегрет Крамб-Каренбауер.

Сочената за възможна наследничка на канцлера Ангела Меркел лидерка на консерваторите бе номинирана за нов министър на защитата нощес, часове, откакто досегашният министър Урсула фон дер Лайен бе определена за ръководител на Еврокомисията. Тази заран кметът на Берлин Михаел Мюлер публично назначи Анегрет Крамп-Каренбауер на този пост, откакто Урсула фон дер Лайен връчи оставката си. По предписание формалните назначения на министри се правят от президента на страната. Тъй като Франк-Валтер Щайнмайер е в отпуск, а заместващият го в такива случаи – ръководителят на горната камара на Народното събрание Даниел Гюнтер е на аудиенция в чужбина, се наложи церемонията да се извърши третият по ред заместител – кметът на Берлин, който е и зам.-председател на сената.

В церемонията присъединяване взе и Меркел. Заради нея форматът бе леко изменен и всички седяха. В последно време Ангела Меркел има здравословен проблем, който провокира неконтролирано трептене, когато стои дълго време права на едно място и по тази причина формалните церемонии към този момент се организират, като участниците в тях остават седнали.

„ Днес поемате един пост, който е претрупан с най-голямата отговорност – сигурността на страната ни “, съобщи Михаел Мюлер, до момента в който връчваше номинацията на Крамп-Карнебауер. За да встъпи тя публично в служба обаче е нужно да постави клетва и пред Бундестага, който е в лятна отмора и по тази причина клетвата ще стане най-вероятно след месец. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР