Новата посланичка на Украйна в България Олеся Илашчук встъпи в

...
Новата посланичка на Украйна в България Олеся Илашчук встъпи в
Коментари Харесай

Новата украинска посланичка в София встъпи в длъжност

Новата посланичка на Украйна в България Олеся Илашчук встъпи в служба. Това стана ясно от известия на уеб страницата на Външното министерство и на Facebook страницата на украинското посолство.

Заместник-министърът на външните работи Костадин Коджабашев е приел във вторник копия на акредитивните писма на новите посланици на Украйна и Грузия - Илашчук и Отар Бердзенишвили.

Според известието на българското министерство по време на диалога е била препотвърдена " твърдата и поредна поддръжка на България за Украйна в подтекста на непредизвиканата съветска въоръжена експанзия ". Посланик Илашчук е благодарила за оказаната от България поддръжка и е споделила, че тя е високо оценена от украинския народ.

" Получени са уверения по отношение на поддръжката на държавния суверенитет и териториалната целокупност на Украйна, европейската интеграция и евроатлантическите упоритости, както и даването на нужната помощ на украинската страна в битката с агресора и възобновяване на страната ", написа украинското посолство във Facebook.

Новината идва, откакто през декември украинският президент Володимир Зеленски издаде декрет за освобождението на Виталий Москаленко от поста ексклузивен и пълномощен дипломат на Украйна в България и назначи на негово място Илашчук.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР