Новата политическа формация Левицата официално се впуска в битката за

...
Новата политическа формация Левицата официално се впуска в битката за
Коментари Харесай

Мая Манолова: Хората разбират все повече, че Нинова е изчерпан проект

Новата политическа групировка " Левицата " публично се впуска в борбата за 49-ия парламент. В нея влизат водачът на " Изправи се, България "  Мая Манолова, водачът на " Движение 21 "  Татяна Дончева, ръководителят на АБВ Румен Петков, Валери Жаблянов и други.

" Представляващият обединението сега е Валери Жаблянов. Председател на политическия съвет ще бъде Костадин Паскалев. Не се изживяваме наложително като участници във властта. Нямаме желание да се прегръщаме с ГЕРБ и ДПС. Няма да отстъпим от проблемите на българските жители - цените, инфлацията и приходите. През хартиената коалиция статуквото се готви да си върне контрола върху страната ", заяви Мая Манолова пред Bulgaria ON AIR.

Тя акцентира, че големи обществени групи нямат свое посланичество в Народното събрание. 

" Този недостиг ще компенсира " Левицата " - същинското ляво, което пази на терен ползите на хората. В тази групировка се включват и доста цивилен организации, интелектуалци, младежи. При нас няма робуване на повелята на управлението ", посочи Манолова. 

Тя попита кои обществени проблеми реши БСП с присъединяване си в последните парламенти. 

" Не считам, че е триумф, че минималната работна заплата ще гони междинната заплата. При публична инфлация от близо 17% приходите на останалите групи отвън тези на МРЗ не мръднаха и със стотинка. Пенсионерите бяха излъгани 4 пъти. Над 500 хиляди души живеят под прага на беднотия. Това е обществен неуспех ", добави още Манолова.

" Левицата, показана от БСП, беше повече ангажирана да работи за кариерата и политическото оцеляване на лидерката си, в сравнение с за интереса на своите гласоподаватели. Превръщането на БСП в пета политическа партия и елементарно заобиколим фактор е злополука на това управление на БСП. Хората схващат от ден на ден, че Нинова е привършен план. Оказва се, че лидерката осребрява и е трансформирала в пленник ползите на левите хора в България ", съобщи Манолова.

Лидерът на " Изправи се, България " вижда изключване от БСП на всеки със лична позиция и мнение. А това обезкървявало партията. " Нинова загуби 700 000 гласа за 5 години ", уточни Манолова.

" Вратите са отворени, занапред ще водим диалози с левите водачи по места, със мощните цивилен претенденти. Имаме ясна стратегия и явен проект по какъв начин да понижим цените на храните. 10 продукта от дребната потребителска кошница да имат таван на надценките, да не бъде по-висок от 5%. За значимите тематики за хората - цените и приходите, БСП не направи нищо в последния парламент. В Народното събрание се занимаваха с хартиената бюлетина, сякаш жителите ядат хартиени бюлетини ", разяснява още тя.

От " Левицата " оферират още държавните помощи да не се дават единствено на на декар повърхност, на брой животни и дръвчета, а на кг и литър осъществена продукция.

" Предлагаме комерсиалните вериги също да са солидарни. Над избрана комерсиална повърхност да бъде въведен спомагателен локален налог, който да подкрепя обществени кухни, кооперативни, фермерски и аграрни пазари. 10 милиарда лева отидоха за бизнеса, без всевъзможни условия. Домакинствата не получиха и стотинка ", добави Манолова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР