Новата пътническа железопътна линия от Пловдив до Одрин тръгва от

...
Новата пътническа железопътна линия от Пловдив до Одрин тръгва от
Коментари Харесай

От 1 юни с влак на пазар в Одрин от Пловдив

Новата пътническа железопътна линия от Пловдив до Одрин потегля от 1 юни 2019 година, твърди представителят на Генералната дирекция на турските държавни железници (TCDD) Весис Алчансу, представен от Dailysabah.
Той изяснява, че това става по искане на българската страна. От Български държавни железници (БДЖ) прецизират пред Economic.bg, че линията е трябвало да започва от 24 май, само че поради административни усложнения е отсрочена за 1 юни. От БДЖ прибавят, че линията ще се извършва единствено през почивни (събота и неделя) и празнични дни и към момента се прецизира какъв брой вагона ще я обслужват.

„ В Одрин идват огромен брой гости от България всеки ден. Смятаме, че тази услуга ще способства за стопанската система на града ", прибавя Алчансу. Графиците и цените на билетите на новата линия ще бъдат оповестени в идващите дни, разясниха от БДЖ и прибавиха, че на българска тертория влакът ще стопира и в други по-големи градове като Свиленград и Димитровград.

Одрин е на към 180 км от Пловдив и пътуването с трен ще продължава към 4 часа, само че сигурно ще облекчи трафика от България към Турция. През почивните дни по българо-турските граници се образуват големи опашки поради огромния брой българи, които последните месеци поради евтината лира все по-често избират да пазарят всевъзможни артикули от южната ни съседка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР