Новата най-голяма офис сграда в света се нарича Surat Diamond

...
Новата най-голяма офис сграда в света се нарича Surat Diamond
Коментари Харесай

Най-голяма офис сграда в света - по-голяма и от Пентагона

Новата най-голяма офис постройка в света се назовава Surat Diamond Bourse и се намира в Гуджарат, Индия. В нея ще работят 65 000 души, като може да се каже, че това е меката на диамантите. Там ще се обработват, полират и търгуват диаманти.

Самата постройка съставлява поредност от девет правоъгълни структури, свързани между тях посредством централен " гръбнак ". 15-етажният комплекс е издигнат на повече от 141 декара земя.

Архитектите на комерсиалния център споделят, че той обгръща над 65 961 m² повърхност, което би означавало, че е надминал Пентагона като най-голямата офис постройка в света. Пентагонът ситуиран на повърхност от 20 000 m², а цялата застроена повърхност за потребностите на институцията е 117 000 m².

Сградата би трябвало да посрещне първите си жители през ноември. Очаква се да бъде публично открита по-късно тази година. Тя разполага с 4700 офиси, които могат да се удвоят и като дребни работилници за рязане и гланциране на диаманти. Сградата разполага също с 131 асансьора, както и заведения за хранене, търговия на дребно, уелнес и конферентни уреди за служащите. Стойността на инвестицията е 388 милиона $.
 В Дубай ще се строи 81-етажна жилищна постройка - една от най-високите в света
В Дубай ще се строи 81-етажна жилищна постройка - една от най-високите в света

Проектът е умислен да бъде издигнат с панорама към най-високата постройка в света

Сградата е проектирана от индийската архитектурна компания Morphogenesis след интернационален конкурс за дизайн. Ефектът постройката да е по-голяма от Пентагона не е издирван, а по-скоро подбуден от търсенето. Всички офиси са били закупени от компании в диамантения бизнес още преди строителството.

Въпреки че архитектът призна, че постройката не има " доста незабравим дизайн от архитектурна позиция ", Morphogenesis твърди, че сградава си има доста преимущества. Едно от тях да вземем за пример е, че употребява до 50% по-малко сила от оптимално допустимото, с цел да се снабди така наречен " платинен " рейтинг от Индийския съвет за зелено строителство. Разширената форма на централния " гръбнак " е проектирана да насочва преобладаващите ветрове през структурата, споделят архитектите.
 Защо най-високата постройка в света може да бъде заобиколена от великански пръстен?
Защо най-високата постройка в света може да бъде заобиколена от великански пръстен?

Предвижда се структурата да бъде построена на 550 метра над равнището на улицата

Въпреки че обособените офиси ще разчитат на обичайната климатизация, се пресмята, че към половината от постройката се охлажда посредством естествена вентилация, до момента в който общите елементи се зареждат със слънчева сила.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР