Новата класация на най-ценните търговски марки в света бе публикувана

...
Новата класация на най-ценните търговски марки в света бе публикувана
Коментари Харесай

Две от най-големите марки в света вече са китайски

Новата ранглиста на най-ценните търговски марки в света бе оповестена във вторник. Тя демонстрира, че за първи път две от най-скъпите марки са китайски.

Компанията Alibaba към този момент е на девета позиция в таблицата, придружавана от китайската софтуерна група Tencent, която е пета. В челото позициите си резервират марки като Гугъл и Apple.

Данните демонстрират, че марката Alibaba съвсем е удвоила цената си през последната година, достигайки 113 милиарда $. Причината е експанзията на китайския онлайн търговец на пазара на мобилните разплащания и "облачните " технологии.

Tencent проби в класацията още през 2017-а, само че в новото нареждане към този момент е на пета позиция, отстъпвайки единствено на марки като Гугъл, Amazon и Microsoft. Впечатление прави, че китайският софтуерен колос изпреварва Фейсбук. Търговската марка Tencent се прави оценка на 179 милиарда $, бележейки годишен растеж от 65 %.

Компанията се развива на пазара на компютърните игри, приложенията, приложения за чат и онлайн разплащания. Пазарната й капитализация доближи 490 милиарда $. Tencent към този момент коства повече даже от една от най-важните американски банки - JPMorgan Chase, отбелязва CNN.

Първите 10

Гугъл
Apple
Amazon
Microsoft
Tencent
Фейсбук
Visa
McDonald's
Alibaba
AT&T

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР