Новата френска външна министърка Катрин Колона, която е на визита

...
Новата френска външна министърка Катрин Колона, която е на визита
Коментари Харесай

Новата френска външна министърка посети Буча


Новата френска външна министърка Катрин Колона, която е на аудиенция в Украйна, посети през днешния ден Буча - предградието на Киев, където бяха осъществени всеобщи убийства на цивилни, за които украинските управляващи упрекват съветските сили, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5658
След изтеглянето на съветските бойци от това място в края на март и откриването на стотици трупове на украински цивилни, Буча се трансформира в знак на военните закононарушения, за които Украйна упреква Русия.

„ Това не би трябвало да се случва, това в никакъв случай повече не би трябвало да се случва “, сподели френската външна министърка, откакто отиде в православен храм.

Там на белите стени на църквата са изложени фотоси, документиращи жестокостите в Буча.

„ Франция е на страната на украинците и дружно със своите другари и съдружници, тя ще направи всичко допустимо, с цел да върне мира “, сподели Колона.

Тя означи също по този начин приноса на Франция към следствието на тези хипотетични военни закононарушения и като образец уточни изпращането на място на френски проверяващи служители на реда, които ще вземат участие в разбора и разпознаването на телата дружно с украинските следователи.

„ Откликнахме първи ", сподели Колона и изрази вяра, че правните процедури по отношение на труповете ще могат да бъдат приключени допустимо най-скоро, тъй че фамилиите да могат да погребат околните си.

Само резултатите от следствието, осъществено от украинските управляващи, ще разрешат да се откри самоличността на виновните за тези жестокости, по-специално въз основа на обстоятелствата, които нашият екип оказа помощ да бъдат открити, уточни френската външна министърка.

Тя е най-високопоставеният френски представител, навестяващ Украйна от началото на съветската инвазия на 24 февруари.

По-късно през днешния ден Колона ще се срещне с украинския президент Володимир Зеленски и с украинския си сътрудник Дмитро Кулеба, с цел да обсъдят по-специално блокирането на износа на зърно и маслодайни култури от Украйна, което поражда действителни опасности от продоволствена неустановеност, се споделя в изказване на френското външно министерство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР