Новата формула на властта, за която говорят от опозицията е

...
Новата формула на властта, за която говорят от опозицията е
Коментари Харесай

Зафиров: Нападките на Радев срещу БСП и свалянето на правителството водят до връщането на Борисов


" Новата формула на властта, за която приказват от опозицията е ясна- ГЕРБ, " Възраждане ", Движение за права и свободи и Слави Трифонов. Именно тази формула предходната седмица смъкна ръководителя на Народното събрание. Сега същите хора се канят да изсипят хиляди наемници пред Народно събрание с една цел - опазване на модела Борисов и задкулисието. Виждаме, че маските паднаха, а всички останали въпроси, които се задават са вторични и в полза на подмяната, която се готви. " Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия и ръководител на парламентарната Комисия по защита Атанас Зафиров в ефира на БНР.

" Президентът има право на лично мнение, само че той не трябва да не помни, че точно хората, които в този момент поддържат държавното управление и техните водачи като госпожа Нинова, излязохме преди 2 години пред президентството в негова поддръжка. И би трябвало да е ясно, че свалянето на това държавното управление и офанзивата против елементи от него каквато е Българска социалистическа партия водят до връщането на Борисов и Движение за права и свободи на власт, плюс несъмнено " Възраждане " и Слави Трифонов ", безапелационен бе Атанас Зафиров във връзка нападките на президента Радев против Българска социалистическа партия.

По думите му заставайки против социалистическата партия, която го е издигнала за първия и подкрепила за втория мандат Радев би трябвало да е наясно, че Българска социалистическа партия е партия с памет и от това му държание ще зародят доста въпроси, на които занапред ще би трябвало да бъдат давани отговори.

" В подтекста на днешните диспути бих желал да припомня, че сега ние имаме невиждан растеж на промишлеността и стопанската система. Имаме в действителност милиарди запас в енергийните сдружения, които следва да бъдат разпределени по един почтен метод към най-уязвимите елементи на българското общество ", добави заместник-председателят на Българска социалистическа партия и акцентира, че други позитивни неща са закриването на профилираните съдилища и прокуратура, както и това, че от Европейска комисия са приели българския План за възобновяване и резистентност.

" Ние нямаме никакви терзания за вота, тъй като Българска социалистическа партия като партия е поредна, а избори сега не би трябвало да има, тъй като хората чакат да се изпълнят ограниченията в тяхна отбрана. Съвсем неотдавна ние приехме най-социалния бюджет, който България е имала през последните 20 години - близо 20 милиарда лв. влязоха за обществени действия. И в този момент сме подготвени още 2 милиарда в поддръжка приходите на жителите, пенсионерите, обществено слабите и фамилиите с дребни деца ", добави Зафиров за настоящата политическа обстановка.

" Има ясно написана парламентарна процедура и всяка от партиите може да направи своите оферти сред двете четения на идната актуализация на бюджета. Когато кражбите стартират последователно да стопират средства ще бъдат открити и това се потвърждава от нашите планове за невижданото нарастване на пенсиите. Само преди година ГЕРБ ни убеждаваха, че няма по какъв начин това да стане и няма по какъв начин детските градини да бъдат безвъзмездни, само че виждаме, че когато кранчетата на задкулисието почнат да бъдат затваряни - средства могат да бъдат открити ", сподели още депутатът от левицата за идната актуализация и ограниченията предвиждани в нея.

Според Зафиров партиите от образуваното болшинство са били изпратени от жителите в Народното събрание с главната задача за смяна на модела Борисов, която към момента не е осъществена на цяло. " Бих споделил, че смяната едвам в този момент стартира. От това болшинство е видно, че отпадат хората, които са се подчинявали на други цели ", добави националният представител от Българска социалистическа партия.

" С премахването на хартиените бюлетини забележителна част от нашите съграждани бяха лимитирани от опцията си да гласоподават и тази неправда би трябвало да бъде поправена ", съобщи социалистът по повод предлагането на левицата за връщане на опцията да се гласоподава и с хартиена бюлетина.

В умозаключение Атанас Зафиров сподели, че френското предложение би трябвало да бъде разисквано в отрасловата комисия, само че акцентира, че Българска социалистическа партия има доста ясна и изчистена позиция по въпроса и това, че той би трябвало да бъде решен в Народното събрание. " Очакваме от премиера Петков идната седмица на идната среща на Европейски Съюз доста ясно и изрично да съобщи, че сега повдигането на ветото е невероятно и този въпрос би трябвало да бъде решен от Народното събрание ", приключи той.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР