Новата Dacia Spring предоставя несравнимо съотношение цена/качество с нов дизайн

...
Новата Dacia Spring предоставя несравнимо съотношение цена/качество с нов дизайн
Коментари Харесай

НОВАТА DACIA SPRING: ГАМА И ЦЕНИ В БЪЛГАРИЯ

Новата Dacia Spring дава несравнимо съответствие цена/качество с нов дизайн и ново съоръжение.
Цените стартират от 38 990 лв..
Поръчките за новата Spring в България към този момент са отворени, а първите доставки се чакат при започване на есента.
От лансирането си през 2021 година Spring има продадени над 140 000 броя в Европа. През 2023 година световните продажби бележат връх с 61 803 броя и растеж от 26,4% по отношение на 2022 година Spring е третият най-популярен електромобил измежду частните клиенти в Европа и прави електрическата подвижност налична. С съвсем 300 продадени броя Spring е и най-продаваният електромобил в България през 2023 година

ПО-СОЛИДЕН ДИЗАЙН

Новата Dacia Spring въплъщава новия дизайн на марката, въведен с новото потомство на Duster. Солидният и характерен жанр укрепва привлекателността на модела. Тази впечатляваща промяна се вижда както в интериора, който е изцяло модифициран, по този начин и извън, където покривът е единствената част от каросерията, непокътната от предходния модел.

Новата Dacia Spring се предлага с гама от шест цвята, в това число новите Safari Beige и Brick Red.

ДВЕ НИВА НА ОБОРУДВАНЕ: EXPRESSION И EXTREME

Стандартно съоръжение в равнище Expression, Media Control е следена от кормилото мултимедийна система, която извежда медийна информация и телефонни позвънявания на цифровия инструментален панел. Тя включва също два високоговорителя, Bluetooth връзка и USB порт.

Системата Media Nav Live е общоприетоо съоръжение в равнище Extreme и алтернатива при Expression, като съдържа огромен 10-инчов централен сензорен екран, осигуряващ обвързвана навигация за 8 години, информация за трафика в действително време и непрестанно обновявани европейски карти. Освен това тя разрешава безжична връзка с Apple CarPlayTM и Android AutoTM. Системата Media Nav Live съдържа също два USB-C врата.

Новата Spring придобива и набор от нови системи в помощ на лидера, отговарящи на най-новите европейски стандарти за сигурност: усъвършенствана система за автоматизирано спешно прекъсване (в града/извън града с отчитане на транспортни средства, пешеходци, велосипедисти и мотористи), различаване на пътните знаци с предизвестие за превишаване на скоростта, помощ при паркиране на заден ход, спешна спирачка, помощник за придържане в лентата, електронна система за динамичен надзор на траекторията, предизвестие за вниманието на лидера. За улеснено всекидневие на клиентите Dacia прибавя интелигентен бутон „ My Safety “ (Моята безопасност), осигуряващ елементарен достъп до желаната от лидера ADAS настройка.

Spring уголемява полето на опциите, като е оборудван с мотор 65 к.с./48 кВт. Сега той е по-широко наличен, тъй като се предлага в двете равнища на съоръжение - Expression и Extreme. Двигателят обезпечава динамично ускоряване, достигайки от 0 до 100 км/ч за по-малко от 14 секунди.

Новата Dacia Spring е единственият напълно електромобил в Европа, който тежи под един звук с маса в ненатоварено положение от 984 кг за най-високото равнище Extreme. Той е единствено с 6 кг по-тежък от предходния модел в сравнима версия, без значение от съществуването на доста нови системи ADAS в отговор на нормативните условия и по-широка гама на общоприетото съоръжение. Със своята умерена маса и дейно задвижване, новата Dacia Spring употребява едвам 14,6 кВтч/100 км, поддържайки експлоатационните разноски под надзор.

ГАМА В БЪЛГАРИЯ

Range

БИЗНЕС ВЕРСИИ

Новата Dacia Spring е налична също в две версии, ориентирани към бизнес клиенти. 2-местната Dacia Spring Cargo е компактна и с огромна товароносимост, а Car Sharing версията е предопределена за автопаркове със шерване на коли.

ЦЕНИ И ДОСТАВКИ

Цените на Spring стартират от 38990 лева, а на бизнес версиите от 40990 лева Поръчките на модела в България към този момент са отворени, като първи доставки се чакат при започване на есента.

*Източник: www.dacia.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР