Новакът Криля Советов е в опасната зона след първия дял

...
Новакът Криля Советов е в опасната зона след първия дял
Коментари Харесай

Криля Советов напазарува от грандовете и преподписа с клубна легенда

Новакът Криля Советов е в рисковата зона след първия дял от шампионата в Русия, само че клубното управление реагира с привличането на няколко качествени попълнения, които към този момент подписаха контракти и ще се включат за началото на зимната подготовка. Най-сериозни са упованията към ветерана Александър Самедов, Жано Ананидзе и Артьом Тимофеев, които идват от Спартак (Москва), само че с изключение на тях в Самара се укрепиха с някогашния национал Роман Шишкин от Краснодар, Максим Карпов от Зенит и младока Антон Зинковский.

" За мен беше значимо, че персонално Миодраг Божович искаше да ме има в състава си. С него се познаваме от дълго време. Чухме се и реших, че ще е хубаво още веднъж да работим дружно. Божович е отличен експерт, а аз съм наясно с условията му. Освен това Самара е хубав град, който одобри и мачове от Мондиал 2018. Нов стадион, прелестни почитатели - какви повече мога да желая? ", съобщи Самедов.

" Остават 14 кръга и мисля, че всички желаят да видят Криля Советов по-напред в класирането. Много съм стимулиран да оказа помощ на тима, а и да потвърдя на себе си, че към момента мога да играя на високо равнище ", добави крилото пред формалния уебсайт на самарци.

Самедов мина от Спартак в Криля Советов като свободен сътрудник, а Ананидзе и Тимофеев са преотстъпени до края на сезона. В центъра на отбраната конкуренцията ще усили 23-годишният Максим Карпов, който има опит най-много в дублиращия отбор на Зенит, а през предходната година беше пращан чартърен поредно в СКА-Хабаровск и Ротор.

" Много съм удовлетворен, че ще играя в Зенит. Знам, че хората в Самара обичат футбола и на новия стадион постоянно има много аудитория. Това е значимо за всеки футболист. Предстои ни тежка подготовка, само че през втория дял от шампионата би трябвало да сме на равнище. Искам да оказа помощ на тима да завоюва нужните точки и да постине задачите си ", сподели Карпов.

Роман Шишкин също ще играе в Криля Советов като преотстъпен. Опитният защитник по този начин и не съумя да се наложи в Краснодар, откакто преди този момент дълго време носее екипите на столичните Спартак и Локомотив.

" Обстановката в Самара ми е позната, тъй като към този момент играх за тима през 2009 година. Онзи сезон доста ми оказа помощ да израсна като футболист. В града живеят много мои другари и няма да имам никакви проблеми с акомодацията. С Божович пък сме работили в Локо и това също е плюс ", показа Шишкин.

22-годишният Антон Зинковский идва от третодивизионния Чертаново. Халфът е голмайстор №1 в историята на досегашния си клуб с 37 попадения в 104 мача. Феновете на Криля Советов обаче сигурно са се зарадвали най-вече на новината за новия контракт на Сергей Корниленко. Беларусинът е същинска легенда на тима, за който играе от 2011 година и има над 50 гола в Премиер лигата.

" Криля Советов е най-важният клуб в кариерата ми. Чувствам се тук като вкъщи си, а голямата обич на последователите не стопира да ме стимулира. Да, към този момент съм на 35 години, само че още имам сили да оказвам помощ ", разяснява Корниленко, който възнамерява след отказването си да остане да живее в Самара.

Криля Советов ще се готви в ОАЕ от през днешния ден до 27 януари. Старши треньорът Миодраг Божович взе със себе си група от 26 футболисти. По време на лагера ще се изиграят контроли против Жилина и ФК Рига.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР