Новак Джокович започна с победа участието си в тазгодишното издание

...
Новак Джокович започна с победа участието си в тазгодишното издание
Коментари Харесай

Новак Джокович започна защитата на титлата си на Уимбълдън с трисетова победа

Новак Джокович стартира с победа присъединяване си в тазгодишното издание на третия за годината шампионат от Големия шлем – Уимбълдън. Шампионът от предходната година надделя Педро Качин от Аржентина в три сета – 6-3, 6-3, 7-6 (4), за близо два часа и 15 минути игра.

Мачът стартира мъчно за седемкратния победител на Ол Ингланд Клъб, който позволи ранен пробив. Стигна се до мигновен рибрейк, а по-късно Джокера дочака своя момент в осмия гейм, в който осъществя пробив и по-късно сервира сполучливо за задатък в резултата. Дъждът над Лондон обаче забави подновяването на срещата. След известна пауза за стартирането на покрива на Централния корт, двамата се завърнаха на корта и Ноле завоюва и втората част с 6-3 след два пробива. Третият сет бе най-равностоен и ориста му бе решена в тайбрек, в който Джокович пропусна първите си два мачбола, само че не сбърка при третия за крайната победа.

23-кратният първенец в шампионатите от Шлема приключи с 13 аса и 3 двойни неточности, като той завоюва 77% от точките на първи сервис. Сърбинът завърши с 45 уинъра и 19 непредизвикани неточности, до момента в който Качин се регистрира със 27 печеливши удара и 29 непредизвикани. В спор за място в трети кръг Джокера, който е в серия от 29 следващи триумфа на Уимбълдън, ще играе с австралиеца Джордан Томпсън, отстранил Брандън Накашима в пет сета.

За идната фаза при мъжете се класираха още Томас Бариос Вера, Лоренцо Музети, Аслан Карацев, Максимилиан Мартерер, Хуберт Хуркач и Давид Гофен, който се възползва по най-хубавия метод от отдръпването на миналогодишния финалист Ник Кирьос, надигравайки унгареца Фабиан Марожан.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР