Червената армия е изиграла най-голяма роля за разгрома на фашизма

...
Червената армия е изиграла най-голяма роля за разгрома на фашизма
Коментари Харесай

Роберто Фицо подгрява с показна акция честването на 9-ти май в Москва

Червената войска е изиграла най-голяма роля за разгрома на фашизма и успеха във Втората международна война. Това съобщи ден преди 9 май, който ще бъде празнуван в Москва, министър председателят на Словакия Роберт Фицо, представен от Pravda.sk.

" Бих сравнил мира с любовта. Ако желаеме да имаме обич, би трябвало да влагаме доста в нея. Има голямо количество сила, би трябвало да се бориш за нея и най-много да спазваш избрани правила “, акцентира той по време на честването на Деня на успеха над фашизма на паметника на Съветската войска в Братислава, прочут като Славин.

В същото време Фицо акцентира, че Словакия и Чехословакия са освободени от Червената войска и бойците на румънската войска, написа " Фокус ". Според него това основава мощна връзка сред жителите на републиката и жителите на някогашния Съюз на съветските социалистически републики. Премиерът също отхвърли изопачаването на историята и акцентира, че Червената войска е изиграла най-голямата роля за разгрома на фашизма и успеха във Втората международна война.

Освен това Фицо напомни и обстановката в Украйна, в която счита позицията на Европейския съюз за основна.

" Много съм отчаян от Европейски Съюз. Той не е в положение да предложи логичен кротичък проект “, съобщи словашкият министър председател.

Да напомним, че след идването на власт на държавното управление на Роберт Фицо отношението на Братислава към Русия се промени. Сега Словакия заявява нуждата от нормализиране на връзките с Руската федерация и подлага на критика политиките на Европейски Съюз по въпроса. За разлика от предходното държавно управление на страната, което беше измежду най-твърдите поддръжници на Киев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР