Унгария няма да участва в дългосрочния план на НАТО за

...
Унгария няма да участва в дългосрочния план на НАТО за
Коментари Харесай

Унгария няма да участва в дългосрочния план на НАТО за подпомагане на Украйна

Унгария няма да взе участие в дълготрайния проект на НАТО за подкрепяне на Украйна , съобщи нейният външен министър Петер Сиярто през днешния ден, като назова проекта " безумна задача ". Това предават от Reuters.

Съюзниците от НАТО се съгласиха през април да стартират за Украйна против нахлуването на Русия посредством  Съгласно проектите НАТО ще поеме част от координационната работа от водена от Съединени американски щати коалиция, известна като групата Рамщайн.

Унгарският външен министър Петер Сиярто повтори по-ранното опълчване на проекта от страна на държавното управление.

Унгария ще остане настрани, макар всичкия напън , безапелационен е външният министър, като повтори позицията на държавното управление на събития онлайн във Фейсбук в Лондон.

Золтан Ковач, представител на държавното управление, съобщи в пост в обществената медия Х, че Унгария няма да поддържа никакви оферти на НАТО, които " могат да доведат алианса по-близо до война или да го реалокират от отбранителна към нападателна коалиция ".

Американският дипломат в Унгария Дейвид Пресман съобщи, че съдружниците от НАТО предизвестяват Унгария за заплахите от нейните " близки и разширяващи се " връзки с Русия. Ако това е политическият избор на Будапеща, " ще би трябвало да решим по какъв начин най-добре да защитим нашите ползи в региона на сигурността ", добави още той.
 Столтенберг: Военната помощ за Киев остава приоритет за НАТО
Столтенберг: Военната помощ за Киев остава приоритет за НАТО

Военните ресурси в страните от НАТО могат да бъдат попълнени, само че животите, които са били изгубени заради дефицит на бойното поле в Украйна, не могат да бъдат сменени, сподели Столтенберг

Припомняме, връзките сред Будапеща и НАТО се утежниха поради забавянето на Унгария във връзка с ратификацията на, което. Друг фактор е връзката на националистическия министър председател , макар съветската инвазия в Украйна.

Допълнително, чака се през днешния ден китайският водач, за възстановяване на икономическите връзки. " Унгария счита, че не си коства да се слагат идеологически граници ", счита Гергели Гуляш, шеф на канцеларията на унгарския министър председател. Китай продължава да оказва поддръжка на Русия, като през вчерашния ден показаха с присъединяване и на двете страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР