Новак Джокович трябваше да пропусне тазгодишното Открито първенство на Австралия,

...
Новак Джокович трябваше да пропусне тазгодишното Открито първенство на Австралия,
Коментари Харесай

Джокович ще направи завръщането си срещу обещаващ млад италианец в Дубай

Новак Джокович трябваше да пропусне тазгодишното Открито състезание на Австралия, откакто визата му за влизане в Австралия бе анулирана по решение на имиграционния министър. Така сърбинът бе депортиран от Австралия и не получи опция да се бори за рекорден 21-ви трофей. Сега обаче следва международният номер едно да се завърне на корта, откакто го видяхме за последно в игра на Купа " Дейвис " в края на предишния сезон.

Джокович към този момент се намира в Дубай, където съществуването на ваксина срещу COVID-19 не е наложително, и се чака да направи своето дълго чакано завръщане на шампионата от категория АТР 500, който ще се организира през идната седмица. По традиция конкуренцията в Катар събира огромна част от международния тенис хайлайф, а дано забележим какво отреди жребият на тазгодишните участници.

Ноле, който оглавява схемата, ще открие присъединяване си против участващия с " уайлд кард " Лоренцо Музети, против който трябваше да прави поврат от 0:2 сета на четвъртфиналите на Ролан Гарос през предходната година. От тогава насам обаче кариерата на младия италианец се намира в сериозен застой и той не може да се похвали с изключително положителни резултати.

При победа на старта белградчанинът ще срещне спечелилия от дуела сред Карен Хачанов и Алекс Де Минор, а като най-вероятни противници на четвъртфиналите наподобяват Роберто Баутиста Агут и Марин Чилич. В половината на 20-кратния първенец от Шлема попадат още имената на петия подложен Денис Шаповалов, Феликс Оже-Алиасим и Николоз Басилашвили, които сърбинът би могъл да срещне в спор за място на финала.

Най-високо подложен в долната част на схемата пък е международният №7 Андрей Рубльов, който ще започва акцията си в Дубай с мач против Даниел Еванс, а във втори кръг ще го чака спечелилият всред Иля Ивашка и Сун-уу Куон. Ако успее да доближи до четвъртфиналите, има възможност Рубльов да се изправи против собствен съотечественик в лицето на поставения под №7 Аслан Карацев. В същата половина са още Хуберт Хуркач, Яник Синер, Анди Мъри и Александър Бублик.

Full draw
— Reem Abulleil (@ReemAbulleil)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР