Новак Джокович трябваше да премине през първия си сериозен тест

...
Новак Джокович трябваше да премине през първия си сериозен тест
Коментари Харесай

Джокович за мача със сензацията ван Райтховен: Беше тежка битка с класен съперник

Новак Джокович трябваше да премине през първия си сериозен тест на тазгодишния Уимбълдън, изправяйки се против нидерландската сензация Тим ван Райтховен. Световният номер 104 до наскоро въобще не беше играл в главната скица на ATP шампионат, само че впечатли цялата тенис общност с рейда си до купата в Хертогенбош, където разгроми сегашния водач в ранглистата - Даниил Медведев.

Това накара уредниците в Лондон да дават подобаващ " уайлд кард " на ван Райтховрн, който не разочарова в дебюта си на Голям шлем, достигайки етапа на осминафиналите. Там обаче Джокович се оказа непреодолимо препяствие за него и приказката на нидерландеца завърши, въпреки че той беше заслужен съперник в първата половина от срещата си с топ поставения. Защитаващият първенец също не отхвърли компликациите, които му е основал неговия противник и се изрече повече от ласкаво за него в последвалата си конференция:

" Още преди мача знаех, че ме чака тежка борба с Тим, който в никакъв случай не бях срещал до момента. Той има доста подобаваща игра за тревни кортове, което изцяло потвърди през днешния ден. Аз пък бях стабилен от главната линия и започнах да разгадавам сервиса му надалеч по-добре от третия сет нататък. Кортът става по-хлъзгав, щом покривът бива затворен и чувството е, че играеш в зала. Днешният ден беше специфичен за мен, имайки поради отминалата гала на централния корт с всички други велики първенци и съм доста благополучен от метода, по който затворих дуела.

Истината е, че изгубих ритъма си на личен начален удар в последните няколко гейма, само че изцяло се получи страхотна борба с класен конкурент на тази настилка. Сега ми следва среща с открит топ състезател, какъвто към този момент е Синер. Той израства съществено на огромната сцена и се оправя чудесно с напрежението. Останах впечатлен от преобладаващото му показване в мача с Алкарас през първите два сета. Той е убеден във опциите си и има вяра, че може да победи всеки " - заключи 20-кратният първенец от Големия шлем.

Източник: Firstsportz

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР