Новак Джокович трябваше да преживее много трудни моменти през началото

...
Новак Джокович трябваше да преживее много трудни моменти през началото
Коментари Харесай

Джокович: Емоционалните следи от Австралия ме преследваха, но вече ги преодолях

Новак Джокович трябваше да преживее доста сложни моменти през началото на годината, защото беше екстрадиран от Мелбърн и не получи опция да пази купата си. Сърбинът също по този начин не беше позволен до присъединяване на двете надпревари от сериите " Мастърс " в Съединени американски щати, тъй като продължаваше да не желае да се ваксинира срещу ковид. Изглежда обаче, че тези проблеми към този момент са зад тила на международния номер едно, имайки поради отпадането на противоепидемичните ограничения в съвсем всички страни и Ноле още веднъж е непрекъсната част от ATP Тура. Джокович пък признава пред TennisChannel какъв брой мъчно е изживял случилото се по-рано през сезона и не крие множеството сложни моменти по пътя към противоположното си поява на корта:

" Щом се върнах от Австралия, то би трябвало да призная, че подцених прочувственото положение, в което се намирах. Казах си по какъв начин към този момент не съм там и е станало каквото има да става, а аз не преставам напред. Впоследствие обаче усетих наличието на всички прочувствени и ментални следи от случилото се. Всъщност започнах бавно да превъзмогвам това едвам през последните две седмици и го трансфорах в позитивна сила. Сблъсках се с условия, които в никакъв случай не бях срещал през цялата си кариера. Считам себе си за доста умел човек в света на тениса и знам чудесно какво да чакам на корта и отвън него, само че тук ставаш въпрос за нещо изцяло ненадейно и то имаше своя отрицателен резултат върху моето психическо положение.

Когато още веднъж се завърнах към присъединяване в шампионатите, то пробвах неотложно да се завърна към своето оптимално положение и да подходя все едно става въпрос за просто следващия шампионат. Оказа се, че не е елементарно да се абстрахираш от тези събития и това ме дърпаше обратно първоначално, тъй като просто не можех да бъда себе си, изпитвах надалеч повече нервно напрежение от нормално и имах прекомерно отбранителна конфигурация за игра. Отне ми известно време, до момента в който още веднъж се завърна към нормалния баланс в своята игра, а поддръжката на почитателите в Сърбия ми оказа помощ извънредно доста през предходната седмица, с цел да мина най-сетне през всичко това и да демонстрирам още веднъж най-хубавия си тенис " - приключва първата ракета на света.

World No. 1 opens up about how his mindset has changed since the beginning of this year.

Full interview
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР