Новак Джокович се потруди доста, но все пак успя да

...
Новак Джокович се потруди доста, но все пак успя да
Коментари Харесай

Джокович показа прословутия си характер за нова победа в Аделаида

Новак Джокович се потруди много, само че въпреки всичко съумя да се класира за четвъртфиналите на шампионата в Аделаида, които е измежду серията подгряващи събития за Australian Open. Сърбинът показва за следващ път несломимия си темперамент и воля за победа, този път против французина Куентен Алис (№64 в света), който бе надигран в два сета - и двата с тайбрек след 7:6(3) и 7:6(5).

Джокера се нуждаеше от близо два часа, с цел да си обезпечи четвъртфинален конфликт с Денис Шаповалов от Канада и да продължи да печели след завръщането си в Австралия, откъдето бе депортиран преди последното издание на Откритото състезание на страната.

В първия сет Новак позволи пробив още във втория гейм, а по-късно Алис затвърди брейка и по този начин сръбската легенда изостана с 0:3, а по-късно и с 2:5, предава Дир бг.

Точно тогава видяхме оня Джокович, който сме привикнали да гледаме години наред - той завоюва три следващи гейма, в това число осъществявайки първия си пробив в мача и изравни до 5:5. Двамата си размениха по едно подаване за 6:6, а в тайбрека суперзвездата взе своето и поведе в резултата след 7:6(3).

Във втората част пробиви нямаше, а Новак водеше през множеството време, като при 5:4 в своя изгода имаше две точки за мача, само че не съумя да ги завоюва, като въпреки всичко и тук всичко се сведе до тайбрек. А той отново бе на сметката на Ноле.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР