Новак Джокович призна, че го е заболяло и него, и

...
Новак Джокович призна, че го е заболяло и него, и
Коментари Харесай

Джокович: Останах наранен от липсата на баща ми във финала

Новак Джокович призна, че „ го е заболяло и него, и мен “, откакто двамата взеха решение татко му да не бъде в ложата на сърбина за финала на Australian Open поради несъгласията, провокирани от фотоси с съветски флагове, едно от които с лика на Владимир Путин.

Сърджан Джокович отсъстваше от бокса на Ноле в разногласието за купата в Мелбърн против Стефанос Циципас на „ Род Лейвър Арена “, където Джокера се поздрави с 22-и трофей от Големия шлем, с което изравни досегашния лидер в класацията Рафаел Надал. Мястото до майката на Джокович, нормално заето от Сърджан, бе празно.

„ И двамата се съгласихме, че ще бъде по-добре да не бъде тук. Това нарани доста както него, по този начин и мен, тъй като това са специфични, неповторими моменти, който кой-знае дали ще бъдат повторени още веднъж. Не беше елементарно за него. Видях го след мача и той не беше в най-хубавото си въодушевление и положение, да кажем. Беше благополучен да ме прегърне, само че виждах, че изпитваше и лека горест. В последна сметка завършекът е благополучен “, сподели 35-годишният Джокович, чийто татко не участва и при полуфиналния триумф на сина си над американеца Томи Пол, откакто бе сниман да театралничи с почитатели, държащи съветски флагове, едно от които с лика на Путин.

Междувременно завърналият се на върха в международната класация при мъжете Джокович съобщи, че се надява да бъде още веднъж на корта след месец време, само че „ не е сигурен “ какъв брой бързо подколянното му сухожилие ще бъде изцяло възобновено.

„ Не съм сигурен, ще направя няколко медицински прегледа в идващите няколко дни. След това ще имам повече изясненост. Към днешна дата към момента съм деклариран за присъединяване на шампионата в Дубай, който е след един месец. Надявам се да се завърна на кортовете след няколко седмици. Нека забележим, ще приказвам с медицинския щаб и по-късно ще вземем решение “, разяснява той за Агенция Франс Прес.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР